- Дата и час: 15 Яну 2025, 01:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Нов конкурс за младши магистрати !!!
|
|
Re: Нов конкурс за младши магистрати !!!
успял съм. някой да знае по колко въпроса се теглят на устния?
- bobi_vasilev
- Потребител
Мисля, че се теглят два въпроса - по един от право и процес.
- clairita
- Младши потребител
clairita написа:Мисля, че се теглят два въпроса - по един от право и процес.
От кое право и от кой процес, защото за младши съдии конспектите са 2 - гражданскоправни науки и наказателноправни науки?
-
sleepy_devil - Потребител
kvalificiran1 написа:Kолеги, тая гавра, наречена визш съдебен съвет трябва да я заличът от историята!
Някой от минали години гледал ли си е работата в последствие, то кел файда като оценка върху нея не се поставя и ако да, обжалвал ли е ?
прочети си добре наредбата за провеждане на изпита...там пише,че нямаме право да си видим работата,което е предпоставка за корупция...
Все пак оная не ме е излъгала,като каза,че до 26 юли всичко ще е приключило
- kiara.
- Младши потребител
Много ниски оценки
За прокурорския имам предвид...погледнах на прима виста и май има само една шестица
Аз съм писал като колегата nicki_iliev и имам 4,75, макар че се аргументирах като луд и с практика и какво ли не... Не знам какви са им критериите, но явно е имало предварителна уговорка да не се пише повече от 5. И което е най-учудващо на съдийския имам 5,50, макар че очаквах повече на прокурорския?! Явно си е и до късмет
Успех на всички, които продължават напред
За прокурорския имам предвид...погледнах на прима виста и май има само една шестица
Аз съм писал като колегата nicki_iliev и имам 4,75, макар че се аргументирах като луд и с практика и какво ли не... Не знам какви са им критериите, но явно е имало предварителна уговорка да не се пише повече от 5. И което е най-учудващо на съдийския имам 5,50, макар че очаквах повече на прокурорския?! Явно си е и до късмет
Присъдите на съдбата не подлежат на обжалване!!!
В. Коняхин
В. Коняхин
- mishi_83
- Потребител
Направи ми впечатление, че много работи са оценени с голяма разлика, например 3 и 5.50, което е просто абсурдно. Не казвам, че оценките са несправедливи, но са изключително субективни. Аз лично имам и на двата 4,50 и ще отида на устен от чисто любопитство, но няма какво да се залъгваме за такъв конкурс ти трябват отлични оценки. Друго, което ми направи впечатление, че с един колега имаме еднакви оценки, а сме писали коренно различни неща. Разбира се всичко е до обосновка, но все пак няма ли някакво решение от което да са се ръководили при оценяването?
- velikova_
- Потребител
Колега,bobi vasilev, извинявам се.Аз говорех за въпросите ,които се теглят на устния за прокурори, тъй като се явих само на него, така че става дума за наказателното право и процес, но доколкото ми е известно , на този за съдиите се теглят отново два въпроса - един от гражданската материя и един от наказатената.
- clairita
- Младши потребител
mishi_83 написа:Много ниски оценки
Мishi_83, стар познайнико, много се радвам за теб!
УСПЕХ, красавецо!!!!!
П.П. Освен, че си умен, бил си бил и красив!!!!!
-
Melly - Старши потребител
УСПЕХ и на всички колеги на устния изпит!
МОЖЕТЕ и ЗНАЕТЕ!
МОЖЕТЕ и ЗНАЕТЕ!
-
Според мен, грешката на повечето хора (в това число и моята) е че писахме, че опитът за грабеж е по чл. 198, ал. 1 от НК. Макар, че се аргументирах, че не е посочена цената на вещта, без да се залъгваме стойността на един лек автомобил определено си е "големи размери" и това съставът е квалифициран; делото отива на подсъдност в окръжен съд; прокурорът от районна няма право да внася ОА в окръжен....и въобще се променя абсолютно всичко
Поне сме допуснати.. може би на устния ще е по-добре, макар че се съмнявам де...
Поне сме допуснати.. може би на устния ще е по-добре, макар че се съмнявам де...
В. Коняхин
В. Коняхин
- mishi_83
- Потребител
Melly написа:Мishi_83, стар познайнико, много се радвам за теб!
УСПЕХ, красавецо!!!!!
П.П. Освен, че си умен, бил си бил и красив!!!!!
Мерси, Melly
Апропо, с теб не се познаваме, така че не знам от къде черпиш тази информация, но определено ме ласкаеш де хехех
В. Коняхин
В. Коняхин
- mishi_83
- Потребител
mishi_83 написа:
Мерси, Melly
Апропо, с теб не се познаваме, така че не знам от къде черпиш тази информация,.......
Не си тормози главицата сега. Имаш по-важни задачки!
Някой ден...., може и да ти припомня.
-
mishi_83 написа:Според мен, грешката на повечето хора (в това число и моята) е че писахме, че опитът за грабеж е по чл. 198, ал. 1 от НК. Макар, че се аргументирах, че не е посочена цената на вещта, без да се залъгваме стойността на един лек автомобил определено си е "големи размери" и това съставът е квалифициран; делото отива на подсъдност в окръжен съд; прокурорът от районна няма право да внася ОА в окръжен....и въобще се променя абсолютно всичко
Не си спомням в казуса дали имаше нещо казано за автомобила, но ако е някоя раздрънкана сапунерка, на която стойността едва ли ще надвиши 10 000 лв. за какво иде реч?
-
sleepy_devil - Потребител
kvalificiran1 написа:Kолеги, тая гавра, наречена визш съдебен съвет трябва да я заличът от историята!
Някой от минали години гледал ли си е работата в последствие, то кел файда като оценка върху нея не се поставя и ако да, обжалвал ли е ?
Не съм си гледала работата след конкурса, не пиша виЗш, заличЪт... ако това има някакво значение...
Браво на успелите, особено на тези, които сами не си вярват, че са го направили. Сега поемете въздух и.. смело напред.
- sunshine_75
- Потребител
Честито и от мен на колегите, допуснати до устния, за щастие съм една от тях. Бих искала да попитам тези колеги, които са се явявали и преди, дали на устния се влиза по някакъв ред/имам предвид входящите ни номера/ или кой когато се престраши?
Благодаря предварително и успех на всички!
Благодаря предварително и успех на всички!
- cveti1605
- Младши потребител
mishi_83 написа:Според мен, грешката на повечето хора (в това число и моята) е че писахме, че опитът за грабеж е по чл. 198, ал. 1 от НК. Макар, че се аргументирах, че не е посочена цената на вещта, без да се залъгваме стойността на един лек автомобил определено си е "големи размери" и това съставът е квалифициран; делото отива на подсъдност в окръжен съд; прокурорът от районна няма право да внася ОА в окръжен....и въобще се променя абсолютно всичко
Абсолютно съм съгласен, сега се сещам, че в казуса имаше едно "нов" автомобил мазда, което според мен си е чиста сламка, но е късно за съжаления.
- nicki_iliev
- Младши потребител
Преди три години се явявах на устен. Входящия номер нямаше значение за реда на влизането. Лично мен ме питаха САМО по въпросите, които изтеглих. Сега чета, че миналата година са питали по целия конспект. Според мен зависи от комисията, но си мисля, че тази година ще се повтори същото. Все пак само върху изтеглените въпроси, не могат да си съставят мнение за знанията на кандидата. Желая успех на всички!
- darryy
- Младши потребител
Последна промяна kvalificiran1 на 10 Юли 2010, 11:18, променена общо 1 път
- kvalificiran1
- Потребител
Последна промяна kvalificiran1 на 10 Юли 2010, 11:17, променена общо 1 път
- kvalificiran1
- Потребител
Матуроооо, къде си ма? Нали много беше чела, да не е било някаква любовна лирика или нещо, свързано с молекулярната биология? Мдааааа, правото наистина не е за спящите, нито за пеещите. Успех в следващия сезон на "Мюзик айдъл"!
- tupcho
- Нов потребител
|
|