начало

Представлява ли особена повелителна норма принципът на справедливост в чл. 52 ЗЗД Представлява ли особена повелителна норма принципът на справедливост в чл. 52 ЗЗД

Нов конкурс за младши магистрати !!!

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Нов конкурс за младши магистрати !!!

Мнениеот Melly » 10 Юли 2010, 14:22

kvalificiran1 написа:До колежката MELLY...
Tази година, колежке, Вие явявахте ли се ? :D

Каква е тази муха дето ти се е навряла в главицата? :D
Но, ще ти отговоря де - нито тази, нито която и да е предишни години съм се явявала на тези конкурси - "копам" в друга нива, адвокат съм. :lol: :lol: :lol:

П.П. Уважавам можещите и знаещите колеги, без значение в кое поприще се изявяват. По тази причина си позволявам да ги окуража с пожеланията ми за успех. :idea: :wink: :D

Позволявам си да ти обърна внимание, kvalificiran1, на една малка подробност - в нашите среди правилното обръщение към колега, без значение дали е мъж или жена, е само в м.р. ед.ч. - "......, колега Melly". Незначителна разлика, би казал, но издава непознаване на правилата на общуване. :wink:

Изван горното, оставам с най-добри чувства! :P
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот kvalificiran1 » 10 Юли 2010, 14:36

Melly написа:

Но, ще ти отговоря де - нито тази, нито която и да е предишни години съм се явявала на тези конкурси - "копам" в друга нива, адвокат съм. :lol: :lol: :lol:

Колега Melly, цитирайки правилата на добрата етика и общуване, би трябвало да знаете, че официалната форма на общуване, би трябвало да завърша на ВИЕ! :D
По този повод, си позволявавам да ви поканя на вечеря и после да ви предложа да се оженим / омъжим (сватба)! :D :D :D :D :D :D
kvalificiran1
Потребител

Мнениеот Melly » 10 Юли 2010, 14:47

kvalificiran1 написа:
Melly написа:

Колега Melly, цитирайки правилата на добрата етика и общуване, би трябвало да знаете, че официалната форма на общуване, би трябвало да завърша на ВИЕ! :D
По този повод, си позволявавам да ви поканя на вечеря и после да ви предложа да се оженим / омъжим (сватба)! :D :D :D :D :D :D

Малейййй, ква станА тя :roll: :D Кви са тея окове дето ми обещаваш. :lol: :lol: :lol: Моля, моля, не ща окове - много държа на свободата си - в широкия смисъл на думата. :wink:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот kvalificiran1 » 10 Юли 2010, 14:56

Колегата Melly, срещу Вас седи човек, чийто дух произхожда от демократичното начало. :D
На първо, като човек, който "копа" в нива, даваща повече посев :D от тази на човек, "копащ" в нивата на държавата, ще поемете издръжката по скромните ми житейски нужди, а догодина, ставайки магистрат ще Ви водя на Боровец за благодарност! :D :D :D :D :D :D
kvalificiran1
Потребител

Мнениеот Melly » 10 Юли 2010, 15:04

Искрено ти желая, kvalificiran1, догодина да станеш магистрат!
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот kvalificiran1 » 10 Юли 2010, 15:12

Melly написа:Искрено ти желая, kvalificiran1, догодина да станеш магистрат!

Mерси Мelly, oт твойта уста в божийте уши!Имаш ли някаква идея/ понеже забелязах, че си член на форума от доста време, по кое време горе долу са били обявявани конкурси като този през 2009 и 2008, в смисъл като месеци кога са били?
Иначе честно казано за тая година , от части и аз съм си виновен заради недостатъчно отделенето време за четене, но понеже юрисконсултската работа ми е тясна, продължавам да сичета, без да спирам за да разбия всичко догодина, и се пак не смятам, че оценяването наистина е било обективно, защото знам какво съм писал, а наказателната материя ми е слабост! :roll:
kvalificiran1
Потребител

Мнениеот Melly » 10 Юли 2010, 15:22

kvalificiran1 написа:
Melly написа:Искрено ти желая, kvalificiran1, догодина да станеш магистрат!

Mерси Мelly, oт твойта уста в божийте уши!Имаш ли някаква идея/ понеже забелязах, че си член на форума от доста време, по кое време горе долу са били обявявани конкурси като този през 2009 и 2008, в смисъл като месеци кога са били?
Иначе честно казано за тая година , от части и аз съм си виновен заради недостатъчно отделенето време за четене, но понеже юрисконсултската работа ми е тясна, продължавам да сичета, без да спирам за да разбия всичко догодина, и се пак не смятам, че оценяването наистина е било обективно, защото знам какво съм писал, а наказателната материя ми е слабост! :roll:

Не бих могла да съм ти от полза - не следя конкурсите, но тук има теми, в които се разискват подобни въпроси - потърси и ще намериш отговорите там.
В никакъв случай не трябва днешния ти неуспех да те разочарова - вярвай в себе си, труди се неуморно, задължително чети съдебната практика и ЩЕ УСПЕЕШ! :D
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот kvalificiran1 » 10 Юли 2010, 15:25

Днес сте много усмихната, какъв е повода ? :D :D :D
kvalificiran1
Потребител

Мнениеот Melly » 10 Юли 2010, 15:29

Няма повод, аз по природа съм си слънчева. :D
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот kvalificiran1 » 10 Юли 2010, 15:34

Знам, че културата го изключва, но колко сте по-млада или по-зряла от мен?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kvalificiran1
Потребител

Мнениеот Melly » 10 Юли 2010, 15:47

kvalificiran1 написа:Знам, че културата го изключва, но колко сте по-млада или по-зряла от мен?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ей това вече е въпрос с повишена трудност... :roll:
Ако мога с нещо да ти подскажа, това е, че продължавам да се чувствам дете... :D
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот kvalificiran1 » 10 Юли 2010, 15:54

С побелели коси ли сте или налага ли Ви се да си ги боядисвате? :D :D :D :D
Мойто ЕГН, сочи , че съм между 20 и 30 ! :lol: :lol: :lol:
kvalificiran1
Потребител

Мнениеот kvalificiran1 » 10 Юли 2010, 16:29

Колеги, щом като миналата година конкурс е бил февруари, а бройките за тазгодишния ги решиха декември, а го обявиха април, кога според вас можем да чакаме следващ такъв, като имате в предвид, че поне според мен обявяването на бройките за тазгодишния е съвпаднало по време, когато горе-долу след преминаването на стажа на миналогодишните спечелили и нанзачавате им след това?
kvalificiran1
Потребител

Мнениеот shakiraaa » 10 Юли 2010, 17:03

Здравейте и успех на всички колеги, които продължават.Колко е бил необходимия бал миналата година искам да попитам?Мисля, че беше обсъждано някъде, но в момента не го откривам.Благодаря предварително.
Не се страхувай от съвършенството - никога няма да го достигнеш -С.ДАЛИ
Аватар
shakiraaa
Нов потребител

Мнениеот palimsest » 10 Юли 2010, 17:47

kvalificiran1 написа:С побелели коси ли сте или налага ли Ви се да си ги боядисвате? :D :D :D :D

... дори и магистратите са хора, а Ентелект с такава култура всред магистратите няма място, мисля...ерго, човече странна култура на общуване имаш(, нищо че си квалифициран)!
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот kvalificiran1 » 10 Юли 2010, 18:05

palimsest написа:
kvalificiran1 написа:С побелели коси ли сте или налага ли Ви се да си ги боядисвате? :D :D :D :D

... дори и магистратите са хора, а Ентелект с такава култура всред магистратите няма място, мисля...ерго, човече странна култура на общуване имаш(, нищо че си квалифициран)!

Всезнайни и Всемогъщий Колега, не мисля, че имам "честта" да ви познавам, а и не желая да я получа. :D
kvalificiran1
Потребител

Мнениеот kvalificiran1 » 10 Юли 2010, 23:26

Koлега Меlly, не знам защо, но мисля , че ви обичам! :D
kvalificiran1
Потребител

Мнениеот RinTimTim » 11 Юли 2010, 14:47

Не е хубаво да се пие всяка вечер.
RinTimTim
Потребител

Мнениеот Гост. » 11 Юли 2010, 15:38

RinTimTim написа:....Конкурсите за първоначално назначаване, било на младши или на каквито и да е други, са много далече от перфектни, но без никакво съмнение са и най-доброто нещо, което е направено за съдебната система.

Сега ви прочетох и ако позволите- съгласна съм, че не е най-перфектния начин, но е възможно най-добрия- за сега. Но! е относимо за първите конкурси, само първите. Впоследствие нещата наистина добиха криви, по нашенски, измерения.
Убедена съм, че ме разбирате правилно.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот kvalificiran1 » 11 Юли 2010, 21:30

За тази година, смея да твърдя, че оценяването на съдийския е било обективно, но оценяването за прокурорския е било на кантара за "наште", защото не съм перфектен, но знам, че това, което аз сам писал, не е за оценката която имам!
Късмет на колегите на устния и късмет на хората догодина! :)
kvalificiran1
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити