- Дата и час: 13 Яну 2025, 19:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Нов конкурс за младши магистрати !!!
|
|
Re: Нов конкурс за младши магистрати !!!
Хееееееееейййййййййййй!
Хайде някой като приключи със сагата да даде инфо!
Хайде някой като приключи със сагата да даде инфо!
- darryy
- Младши потребител
Колеги, пожелавам успех на всички, които се явяват днес или през следващите дни
Аз съм в събота, така няма да мога да дам инфо, но все пак ще напиша как е минало
Аз съм в събота, така няма да мога да дам инфо, но все пак ще напиша как е минало
Присъдите на съдбата не подлежат на обжалване!!!
В. Коняхин
В. Коняхин
- mishi_83
- Потребител
Има три комисии. Разпределението е по групи, както сме в колоните на графика. Аз бях в трета комисия. Нямаше нищо общо с миналата година, минава като изпит в университета. Изговаряш си всичко по въпроса и ако нещо си пропуснал или объркал, те питат. Всички са спокойни, не гледат странно, не сумтят, не бъбрят, докато говориш, въобще в сравнение с миналата година - направо песен. Задодаха ми следните допълнителни въпроси - кога се налага изменение на обвинението и да изброя способите за доказване, по гражданско право не ме питаха нищо. Просто като си спомня миналата година как освен по конспекта ме "разходиха" и по 4-5 тълкувателни решения и чак почвам да се притеснявам сега пък защо толкова лесно мина...
Успех ви пожелавам!
Успех ви пожелавам!
- contralegem
- Потребител
А как се влиза - по списък или както се разберете?
- leonidus
- Нов потребител
Както се разберете - най-напред влязохме 7 човека
- contralegem
- Потребител
Супер - значи истерията е напълно излишна.. успех, колега
Имаш ли представа кои са членовете на комисиите?
Имаш ли представа кои са членовете на комисиите?
В. Коняхин
В. Коняхин
- mishi_83
- Потребител
а какви въпроси ти се паднаха и колко на брой
Aut inveniam viam, aut faciam - Или ще намеря пътя, или ще прокарам път.
- kokonikolov
- Младши потребител
Миши, никого не разпознах.
Изтеглих дарение и рецидив. Тегли се по един въпрос от гражданскоправни и по един от наказателноправни.
Изтеглих дарение и рецидив. Тегли се по един въпрос от гражданскоправни и по един от наказателноправни.
- contralegem
- Потребител
А колко време изпитват и колко време има за писане?
- leonidus
- Нов потребител
contralegem написа:Миши, никого не разпознах.
Е, както и да е.. не, че имам някакво значение Мерси за отговора.
Апропо, изтеглила си хубави въпроси - дано да имаш късмет и да те оценят обективно.
В. Коняхин
В. Коняхин
- mishi_83
- Потребител
Благодаря! Подобно!
Отначало дават 30 минути за писане - след това, ако няма готов, сяда първият изтеглил въпроси - при нас колегата беше готова и си седна тя първа. Изпитват 10-15 мин.
Отначало дават 30 минути за писане - след това, ако няма готов, сяда първият изтеглил въпроси - при нас колегата беше готова и си седна тя първа. Изпитват 10-15 мин.
- contralegem
- Потребител
дано само само с течение на времето членовете на комисията не се отегчат и да станат нервни и припрени
- dedra
- Потребител
течението от парите май е по-важно....
- ozzo_123
- Младши потребител
Колеги,
И представа си нямате каква инквизиция беше в трета комисия. Прекъсват те на второто изречение и се започва обичаината разходка из конспекта.
1.Каква е разликата между вината по чл.45 ЗЗД и тази по чл.9 НК?
2.Кое е ТР, което разяснява закон за по-тежко наказуемо престъпление?
3.Може ли да се иска издаване на заповед за изпълнение, когато молбите са две за едно основание за по 20 000 лева?
И представа си нямате каква инквизиция беше в трета комисия. Прекъсват те на второто изречение и се започва обичаината разходка из конспекта.
3.Може ли да се иска издаване на заповед за изпълнение, когато молбите са две за едно основание за по 20 000 лева?
- prousa
- Младши потребител
prousa написа:Колеги,
Кои са членовете на тази комисия и от колко часа минахте Вие, от сутринта или от 13.00!? Защото за едната група от 13.00 започва изпита!!! И не се ли тегли жребий кой в коя комисия е? Благодаря!
- ozzo_123
- Младши потребител
Здравейте, аз бях в комисията на колегата contralegem и споделям изцяло нейното мнение.Не се заяждат, оставят те да си кажеш всичко по въпросите.Комисията в която бях разпознах само проф.Владимиров, останалите 4 жени не съм ги виждала.Успех на всички!
- velikova_
- Потребител
velikova_ написа:Здравейте, аз бях в комисията на колегата contralegem и споделям изцяло нейното мнение.Не се заяждат, оставят те да си кажеш всичко по въпросите.Комисията в която бях разпознах само проф.Владимиров, останалите 4 жени не съм ги виждала.Успех на всички!
А Вие доволна ли сте от вашите отговори!? И защо има две мнения за трета комисия?
- ozzo_123
- Младши потребител
От сутринта, след мен оставих петима.
Матеева изпитва също но не при мен.Само да припомня най-известната й монография: "Протест при морска менителница!
Матеева изпитва също но не при мен.Само да припомня най-известната й монография: "Протест при морска менителница!
- prousa
- Младши потребител
ozzo_123 написа:velikova_ написа:Здравейте, аз бях в комисията на колегата contralegem и споделям изцяло нейното мнение.Не се заяждат, оставят те да си кажеш всичко по въпросите.Комисията в която бях разпознах само проф.Владимиров, останалите 4 жени не съм ги виждала.Успех на всички!
А Вие доволна ли сте от вашите отговори!? И защо има две мнения за трета комисия?
Не знам защо мненията са две - това, което аз видях е,че те оставят да си каж еш всичко по въпросите и после задават допълнителни отново по тях.Комисията е изключително добронамерена.А аз дали съм доволна не мога да преценя след като си видях една от оценките в бележките, които си пишат и беше 4.Но не се заяждат, нито пък задават въпроси, които да "затапват".Аз лично съм била на държавен изпит при проф.Владимиров и там, а както и сега се държа изключително добре.
- velikova_
- Потребител
|
|