начало

Съдията (няколко мисли за него) Съдията (няколко мисли за него)

Нов конкурс за младши магистрати !!!

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Нов конкурс за младши магистрати !!!

Мнениеот ozzo_123 » 14 Юли 2010, 15:52

Не знам защо мненията са две - това, което аз видях е,че те оставят да си каж еш всичко по въпросите и после задават допълнителни отново по тях.Комисията е изключително добронамерена.А аз дали съм доволна не мога да преценя след като си видях една от оценките в бележките, които си пишат и беше 4.Но не се заяждат, нито пък задават въпроси, които да "затапват".Аз лично съм била на държавен изпит при проф.Владимиров и там, а както и сега се държа изключително добре.[/quote]

Е, ако се не тегли жребий и всички са разпределени в комисиите предвалително, това означава, че както винаги съм в "лошата" комисия!!!! :D :) :( Но "каквото сабя покаже"!
ozzo_123
Младши потребител

Мнениеот prousa » 14 Юли 2010, 16:02

Не се гипсирай, не се знае утре как ще е
prousa
Младши потребител

Мнениеот ozzo_123 » 14 Юли 2010, 16:07

prousa написа:Не се гипсирай, не се знае утре как ще е

Ще видим, дано имам някакво настроение за писане...... за да кажа как е минало.....
ozzo_123
Младши потребител

Мнениеот jimbata » 14 Юли 2010, 17:32

Моля, някой от явилите се вече колеги на устния изпит, да пише дали могат или не могат да се използват нормативни актове при подготвянето на отговорите от кандидатите или по някакъв друг начин.
Знам, че в съобщението за устния изпит пише изрично: "на изпита не се допуска използване на нормативни актове и съдебна практика".
Искам да знам дали да нося закони или е излишно.
Благодаря предварително за отговора!
jimbata
Нов потребител

Мнениеот velikova_ » 14 Юли 2010, 17:50

Не могат да се използват нормативни актове, а чантите ги оставяхме отстрани.
velikova_
Потребител

Мнениеот kiara. » 14 Юли 2010, 17:53

velikova_, един леко тъп въпрос, но искаха ли подробно и обстойно развиване на въпроса или е достатъчно да го развиеш в общи линии/питам щото има кратки въпроси, но има и такива дето са определено много обемисти/?
kiara.
Младши потребител

Мнениеот ozzo_123 » 14 Юли 2010, 18:02

Групата от 13.00, още ли не е свършила?
ozzo_123
Младши потребител

Мнениеот velikova_ » 14 Юли 2010, 18:03

Тей като те изчакват да прочетеш целия въпрос, колкото по - обемист, толкова по-добре.Ако го развиеш в общи линии пак може, но моя съвет е по-обстойно.Аз лично не си падам по многото и дълго писане и го развих не чак толкова обстойно след което всичко завърши с изречението: "Това ли е?" :) Но това в нашата комисия, не знам в другите две как е било, нека колегите споделят.И за последно да кажа, изпита е труден, но не е гаден, важно е да си спокоен за да не блокираш като те питат.Успех на всички пожелавам!!!
velikova_
Потребител

Мнениеот rem_94 » 14 Юли 2010, 18:45

Ей, и аз бях при Владимиров, гледам все познати nicknames ,но не се познаваме.Нищо, в понеделник ще се видим пак.
Значи, да дам и аз малко инфо на колегите, които тепърва ще се явят-спокойно, трябва да изкарате късмет да ви се падни по-обширна тема и разбира се трябва да говорите гладко.Както вече са писали преди мен- държат се добре, така че няма от какво да се притеснявате.Успех!
rem_94
Потребител

Мнениеот sleepy_devil » 15 Юли 2010, 11:39

ozzo_123 написа:Групата от 13.00, още ли не е свършила?

Аз бях в тази група. И питаха предимно практически въпроси, въпроси от съдебната практика и неща, които няма в конспекта - лихви, неустойки, стопанска непоносимост....
Аватар
sleepy_devil
Потребител

Мнениеот igli4ka66 » 15 Юли 2010, 13:49

Привет!
И аз бях в комисията на Методи Марков.Държаха се много добре,но аз не се представих добре-преумората ми изигра лоша шега...Не се плашете-много добре се държат...Успех!
ПС:Аз се явих на 14.07
igli4ka66
Потребител

Мнениеот vaniaoz » 15 Юли 2010, 13:50

Здравейте,
и аз бях в тази комисия /Владимиров/, явно всички сме били там.
Има голямо значение какви въпроси ще изтеглиш, аз лично оцелих в десятката ,много кофти въпроси:Юридически лица с нестопанска цел и освобождаване от наказателна отговорност с налагане на административно наказание.
Слушах, как изпитват хората преди мен , и бих казала, че по отношение на някои колеги, найстина се опитваха да ги забият.
Като например на едно от момчетата го попитаха , на какво казват "сламен човек"?Имаше и други завъртяни въпроси, но пак във връзка с това ,което си си изтеглил.
На мене лично, ме питаха въпроси по темите, които си изтеглих.Не са се държали грубо , с никой от нас / да викат , да правят физиономии или да се подиграват/.Когато някой сбърка, му задаваха насочващи въпроси, за да осъзнае грешката си, или директно казваха, ами тук не съм много съгласна с теб.
Радвам се, че успях да видя част от хората , които пишат тук във форума.
Успех на всички, защото щом сме стигнали до устен, всеки от нас заслужава да продължи!
vaniaoz
Потребител

Мнениеот leonidus » 15 Юли 2010, 14:13

А разделя ли се изпита на 2 части до обед и след обед?
leonidus
Нов потребител

Мнениеот vaniaoz » 15 Юли 2010, 15:06

Аз излязох в 13:15 и не знам дали след мен е имало разделяне на групи.
vaniaoz
Потребител

Мнениеот orientebg » 15 Юли 2010, 21:20

а как се определя кой в коя комисия ще се падне? някакъв жребий ли се тегли?
orientebg
Нов потребител

Мнениеот birovska » 15 Юли 2010, 23:04

Колеги, аз бях в първа комисия - проф.Марков. Изпитът започна в 13ч., аз приключих към 18ч., а след мен имаше още 4 човека. Причина за закъснението беше, че професорът същия ден бил изписан от болница, за което се извиниха. Отношението беше повече от колегиално, дори дрюжелюбно, въпреки късния час.
Моето мнение е, че въпроси извън изтеглените теми задават само ако имаш затруднения и то за да придобият представа от общите познания. Мисля, че искаха да подпомагат, а не да затрудняват кандидатите.
Трима от колегите споделиха, че са ги попитали как би се квалифицирало деянието на младши съдия, който присвои поверено му дело. Моите теми бяхя мандатни отношения и възобновяване на наказателни дела. Въпрос ми поставиха само по първата, като проф. Марков ме попита за клаузата "del credere", както и от чие име действа комисионерът. До спедиционен договор дори не стигнаха.
Бъдете спокойни и ви желая късмет!
birovska
Нов потребител

Мнениеот vaniaoz » 16 Юли 2010, 10:09

Здравейте,
а как е протекъл изпита вчера-15.07 ?
vaniaoz
Потребител

Мнениеот igli4ka66 » 16 Юли 2010, 13:25

Явно всички участници във форума сме минали на 14.07...
Щом никой не пише за другите дати.
А дали ще извадят резултатите в Понеделник?
igli4ka66
Потребител

Мнениеот orientebg » 16 Юли 2010, 19:32

ами то положението е едно и също през всичките дни.
теглиш си въпросите, мислиш, говориш, не се заяждат, не те прекъсват- поне при проф. Вадимиров, за другите не знам как е. ако не си подготвен, можеш и да се откажеш, за да не се губи времето на останалите и така....
а доколкото до резултатите- казаха, че ще излезнат в понеделник или най-късно във вторник :)
orientebg
Нов потребител

Мнениеот miglena_84 » 16 Юли 2010, 22:39

tolkova skoro..., dano :roll:
miglena_84
Нов потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити