- Дата и час: 13 Яну 2025, 01:08 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Младши инспектор в Агенция Митници-конкурс vol. 2
|
|
Re: Младши инспектор в Агенция Митници-конкурс vol. 2
Като цяло е интересен този момент с форума и тази тема. Арис Коен изтри почити всичките си публикации/едно е да пишеш мнение когато НЕ си част от дадена структура и съвсем различно когато си вече част от нея (според кодекса за поведение на митническия служител).
Чест прави на хората които се занимават с този подбор че следят тази тема, но НЕ и да питат дали се участва , макар и както виждам от разяснението на n_p_84 че въпроса не е бил конкретен за тази тема.
В Интернет не си толкова анонимен колкото си мислят някои хора...
Чест прави на хората които се занимават с този подбор че следят тази тема, но НЕ и да питат дали се участва , макар и както виждам от разяснението на n_p_84 че въпроса не е бил конкретен за тази тема.
В Интернет не си толкова анонимен колкото си мислят някои хора...
Последна промяна treks5 на 16 Авг 2012, 16:03, променена общо 1 път
- treks5
- Младши потребител
Моля, тези които ми пишат на лични да си отключат първо личните съобщения за да мога да им отговоря.
За вбъдеще ще се въздържам от коментари
За вбъдеще ще се въздържам от коментари
- n_p_84
- Младши потребител
n_p_84 написа:Здравейте, влизам да се похваля, че току що ми звънна Валери Стефанов от митница Бургас да ме уведоми, че съм удобрена. Така че да кажа на всички, които си мислят, че само връзкарите ще бъдат назначени - не е така явно има и простосмъртни /аз съм типичен пример/
П.С.: Ако някои от изпитващата комисия чете това /а аз знам, че темата се чете от тях/ се извинявам, че на интервюто премълчах, че участвам в този форум.
Здравейте и от мен!Сега ще изтъкна няколко гледни точки за този въпрос на комисията за форумите!От тяхна гледна точка може да питат, за да видят дали ако участваш във форуми няма да издадеш професионална тайна!От друга това е много тъпо за критерий за назначение дали някой участва във форум или не!А я сега аз да задам следния въпрос:Каква е гаранцията че регистрираните на този форум не са служители на Агенция Митници и пускат слухове и се правят на кандидати?Защо тази гледна точка не се анализирва!В 1 част на тази тема имаше хора които пускаха коментари които за мене си бяха чиста лъжа!Това е мое мнение!Никого не искам да насилвам да се съгласява с мене!
Честито на n_p_84 за назначението!Желая му успех!Нека Богородица и Господ бъдат с него!
- maria__simova
- Младши потребител
maria__simova написа:n_p_84 написа:Здравейте, влизам да се похваля, че току що ми звънна Валери Стефанов от митница Бургас да ме уведоми, че съм удобрена. Така че да кажа на всички, които си мислят, че само връзкарите ще бъдат назначени - не е така явно има и простосмъртни /аз съм типичен пример/
П.С.: Ако някои от изпитващата комисия чете това /а аз знам, че темата се чете от тях/ се извинявам, че на интервюто премълчах, че участвам в този форум.
Здравейте и от мен!Сега ще изтъкна няколко гледни точки за този въпрос на комисията за форумите!От тяхна гледна точка може да питат, за да видят дали ако участваш във форуми няма да издадеш професионална тайна!От друга това е много тъпо за критерий за назначение дали някой участва във форум или не!А я сега аз да задам следния въпрос:Каква е гаранцията че регистрираните на този форум не са служители на Агенция Митници и пускат слухове и се правят на кандидати?Защо тази гледна точка не се анализирва!В 1 част на тази тема имаше хора които пускаха коментари които за мене си бяха чиста лъжа!Това е мое мнение!Никого не искам да насилвам да се съгласява с мене!
Честито на n_p_84 за назначението!Желая му успех!Нека Богородица и Господ бъдат с него!
Последна промяна n_p_84 на 16 Авг 2012, 14:52, променена общо 1 път
- n_p_84
- Младши потребител
maria__simova това е много различно , да пишеш във форум и да изказваш мнение е част от правата и свободите които имаме , ако си част от дадена структура/държавна или частна няма значение/ има етичен кодекс с който все пак един средно интелигентен човек трябва да спазва. Това че някои са написали дословно някои от въпросите на изпита (вкл. и аз) съвсем не е критерий относно това дали могат да пазят конфиденциална информация , но аз не съм го направил като служител на тази структура, както и не съм подписвал декларация да не разкривам подробности относно тестовете и начина на провеждане на изпита. Виж когато обстоятелствата са променени/назначение в структурата/ е въпрос и на лична преценка на всеки кои постове отговарят на етичния кодекс и дали да се цензурират такива които уронват престижа на организацията от която си вече част. Обърнах внимание точно на поведението/действията на един от пишещите в темата- точно защото това е правилно отношение(макар че лично за мен човек трябва да стои зад думите си, но прави и чест когато види нещо нередно да го цензурира сам) и поддържам мнението си че конкретен въпрос разкриващ с какъв псевдоним участваш в дискусията е некоректен от комисията , колкото и въпрос "Каква заплата получавахте? "
Форумът е свободно място и всеки може да споделя своите възгледи и мнения стига да НЕ нарушават правилата на самия форум , т.е. няма никакво значение дали в него пишат работещи в АМ или кандидати за там, тук всеки подлежи на корекция от модераторите и от там на горе по редицата по отношение на правилата на този форум. Съответно и всеки може да си прави изводи и кое мнение да приеме и кое не - въпрос на индивидуално решение.
п.п.надявам се по-горе написаното да не спре други да споделят мнението си за изпита или да се похвалят с назначение , изобщо не е това целта . Напротив колкото повече яснота има и прозрачност толкова по-добре , за мен информацията че са дали на участник в интервюто класиране на кандидатите е най-малкото стъпка към това.
Форумът е свободно място и всеки може да споделя своите възгледи и мнения стига да НЕ нарушават правилата на самия форум , т.е. няма никакво значение дали в него пишат работещи в АМ или кандидати за там, тук всеки подлежи на корекция от модераторите и от там на горе по редицата по отношение на правилата на този форум. Съответно и всеки може да си прави изводи и кое мнение да приеме и кое не - въпрос на индивидуално решение.
п.п.надявам се по-горе написаното да не спре други да споделят мнението си за изпита или да се похвалят с назначение , изобщо не е това целта . Напротив колкото повече яснота има и прозрачност толкова по-добре , за мен информацията че са дали на участник в интервюто класиране на кандидатите е най-малкото стъпка към това.
Последна промяна treks5 на 16 Авг 2012, 15:28, променена общо 1 път
- treks5
- Младши потребител
n_p_84 честито! Дано усилията да бъдат възнаградени. Би ли споделила малко повече какво ти разясниха - казаха ли при евентуално издържани финални изпити къде ще те назначат? Какво се случва все пак ако не се справиш (което въобще не си мисля)?
- cvety_z
- Нов потребител
treks5 написа:maria__simova това е много различно , да пишеш във форум и да изказваш мнение е част от правата и свободите които имаме , ако си част от дадена структура/държавна или частна няма значение/ има етичен кодекс с който все пак един средно интелигентен човек трябва да спазва. Това че някои са написали дословно някои от въпросите на изпита (вкл. и аз) съвсем не е критерий относно това дали могат да пазят конфиденциална информация , но аз не съм го направил като служител на тази структура, както и не съм подписвал декларация да не разкривам подробности относно тестовете и начина на провеждане на изпита. Виж когато обстоятелствата са променени/назначение в структурата/ е въпрос и на лична преценка на всеки кои постове отговарят на етичния кодекс и дали да се цензурират такива които уронват престижа на организацията от която си вече част. Обърнах внимание точно на поведението/действията на един от пишещите в темата- точно защото това е правилно отношение(макар че лично за мен човек трябва да стои зад думите си, но прави и чест когато види нещо нередно да го цензурира сам) и поддържам мнението си че конкретен въпрос разкриващ с какъв псевдоним участваш в дискусията е некоректен от комисията , колкото и въпрос "Каква заплата получавахте? "
Здравейте и от мен, имах проблеми с достъпа, но Вярвам че са решими .
Много добре казано, БРАВО!
Само ми позволи малка корекция, но съществен, според мен. Станеш ли част от АМ си ДЛЪЖЕН да спазваш кодекса, то и за това е кодес, "Каква заплата получавахте? " е недопустим въпрос и това се знае от АМ, влиза в декларация при настоящия работодател ( АМ го задават като подвеждащ предполагам)
Асега към- ъой си знае. Пренебрегвам лошия опит да се измъкне от ситуацията, Премълчаването е вид лъжа ( /ристите да помагат , но в правото има термини като "Мълчаливо съгласие и По премълчаване ) И жалко за кандидатите от простолюдието , ако това са Най- достойните сред тях, Жалко и за АМ, ако това е нейното верио! Има една приказка за ИЛИЯ.
- detektiv
- Младши потребител
detektiv написа:Здравейте и от мен, имах проблеми с достъпа, но Вярвам че са решими .
Много добре казано, БРАВО!
Само ми позволи малка корекция, но съществен, според мен. Станеш ли част от АМ си ДЛЪЖЕН да спазваш кодекса, то и за това е кодес, "Каква заплата получавахте? " е недопустим въпрос и това се знае от АМ, влиза в декларация при настоящия работодател ( АМ го задават като подвеждащ предполагам)
Асега към- ъой си знае. Пренебрегвам лошия опит да се измъкне от ситуацията, Премълчаването е вид лъжа ( /ристите да помагат , но в правото има термини като "Мълчаливо съгласие и По премълчаване ) И жалко за кандидатите от простолюдието , ако това са Най- достойните сред тях, Жалко и за АМ, ако това е нейното верио! Има една приказка за ИЛИЯ.
Аз не съм и няма да споря с никой тук , ако въпроса е зададен така както каза "-дали участвате във форуми", не може изобщо да се говори нито за лъжа , нито за премълчаване. Не виждам нищо недостойно в поведението на някой който не се е подхлъзнал да дава обяснения за нещо за което не са го питали.
В АМ има кодекс , в частния сектор няма такъв , но има длъжностна характеристика в която почти никой не забравя да упомене общите условия за държание и фирмена тайна- което по своята същност е същото с кодекса на АМ.
- treks5
- Младши потребител
В първи клас имах съученик, който рисуваше дърветата със кафави корони, а съблат им зелени и всички му се подиграваха, Когато мама се приба аз й разказах, Тя ми обясни, че тези хора се наричат далтонисти и той много се е постарал да запомни, кое е зелено и кое кафяво, защото те не разпознавали и други цветове. Каза ми , че през годините ще срещам много стрнни и различни хора и че трябва да се помъча да ги разбера, Каза, че хората не могат да бъдат еднакви и равни и че трябва да уважавам различните. Тогава помолих мама да ми купи същата кътия с боички и на следващия час седнах до момчето, щото никой не искаше, завъртях си кутията като него и без да говоря започнах да рисъвам.
- detektiv
- Младши потребител
Здравейте отново!
Темата разширява своите параметри - вече навлязохме в сферата на поверителната информация и човешките права. Ако някой е забелязал в ЗДС се казва, че държавният служител при изпълнение на служебните си задължения и в обществения си живот да има поведение, което не уронва престижа на държавната администрация, но има право на лични изявления. А що за поверителна информация е личната ти работна заплата, която е законово определена и всеки който е грамотен може да прочете колко е, вписана е в трудовата ти книжка и се чете колко е, и....хайде да не продължавам! Така,че работодатели дето изтъкват като строго поверителна информация работната заплата явно се бъркат, те нямат право да я разгласяват, а моята лична работна заплата аз мога да оповестя и в националните медии ако желая. А освен това има една законова норма в която се казва, че никой не е длъжен да свидетелства в ущърб на себе си или семейството си. Така че ако ви питат участвате ли във форума - решението е ваше, но и в двата случая е вярно , а не като в теста за интегритет (няма вярно такова) Да кажат юристите (все пак този сайт е за правни въпроси)!
Така, че хора действайте спокойно и уверено в силите си, и късмет на всички в тестовете и интервютата, останалото е Божа работа и....на комисиите
P.S. Детективе, графата телефонен номер не ме затрудни много, но сайта изпраща линк за потвърждение на регистрация без който не можеш да влезеш. За него падна голямото чакане!
Темата разширява своите параметри - вече навлязохме в сферата на поверителната информация и човешките права. Ако някой е забелязал в ЗДС се казва, че държавният служител при изпълнение на служебните си задължения и в обществения си живот да има поведение, което не уронва престижа на държавната администрация, но има право на лични изявления. А що за поверителна информация е личната ти работна заплата, която е законово определена и всеки който е грамотен може да прочете колко е, вписана е в трудовата ти книжка и се чете колко е, и....хайде да не продължавам! Така,че работодатели дето изтъкват като строго поверителна информация работната заплата явно се бъркат, те нямат право да я разгласяват, а моята лична работна заплата аз мога да оповестя и в националните медии ако желая. А освен това има една законова норма в която се казва, че никой не е длъжен да свидетелства в ущърб на себе си или семейството си. Така че ако ви питат участвате ли във форума - решението е ваше, но и в двата случая е вярно , а не като в теста за интегритет (няма вярно такова) Да кажат юристите (все пак този сайт е за правни въпроси)!
Така, че хора действайте спокойно и уверено в силите си, и късмет на всички в тестовете и интервютата, останалото е Божа работа и....на комисиите
P.S. Детективе, графата телефонен номер не ме затрудни много, но сайта изпраща линк за потвърждение на регистрация без който не можеш да влезеш. За него падна голямото чакане!
- bbboxxx
- Младши потребител
Постановката и по двата въпроса е правилна и съм съгласна с нея на 100%
Но в живота е дрого, аз пак твърдя, че нямат основание да задават този въпрос. Сега заплатите се получават по сметки с малки изключения и ще бъда скромна- 50% от съпрузите не си знаят точните доходи въпреки, че имат общ бюджет, А да всеки може да си обяви заплатата в радиото когато получи ефирно време, и другги неща може да обяви също.
По втория въпрос да може да излъжеш, но мисля, че ако психоложката е добра( така подучух ), ще те хване и тогава чао.
Радвам се че във форума има участници на ниво,
Успех желая и дано и комисията оцени горепосоченото.
Но в живота е дрого, аз пак твърдя, че нямат основание да задават този въпрос. Сега заплатите се получават по сметки с малки изключения и ще бъда скромна- 50% от съпрузите не си знаят точните доходи въпреки, че имат общ бюджет, А да всеки може да си обяви заплатата в радиото когато получи ефирно време, и другги неща може да обяви също.
По втория въпрос да може да излъжеш, но мисля, че ако психоложката е добра( така подучух ), ще те хване и тогава чао.
- detektiv
- Младши потребител
detektiv написа:Постановката и по двата въпроса е правилна и съм съгласна с нея на 100%
За да поддържам огъня на спора ще отговоря. Правото на информация също е законово регламентирано (всеки може да ви пита каквото си иска, въпрос на личен интелект е какво ще отговорите особено пък що се отнася за лична информация). Имайки предвид характера на конкурса - част от работата на хората в комисията е да ви провокират за да оценят реакцията ви.
Благодаря за високата оценка Детективе или вече както разбирам е по-правилно Детективке!
Дано, както се спомена вече из форума, хора от комисиите четат форума та и аз да намажа нещо!
P.S. За протокола държа да уточня, че нямам нищо общо с правните науки - гледайте телевизия бе хора, но не само Листопад
- bbboxxx
- Младши потребител
Привет1
МИСЛЯ, ЧЕ ВМЕСТО ДА СПОРИМ КОЙ КРИВ , КОЙ ПРАВ И КОЙ КАКЪВ Е ПО- ДОБРЕ ДА СПОРИМ ВЪРХУ КАЗУСИ И щЕ СМЕ СИ МНОГО ПОЛЕЗНИ ВЗАИМНО. Нека и тези от АМ да разберат, че "простолюдието" не е прсто=люде четящи във форум, не уточнявам.
Въпрос: Купувам си Пури 1 кутия от Куба 150 EUR, Транспортни разходи 15 EURължа като
Какво дължа и в каква последоватвлност се начислява. Точните стоиности в случая не са от значение(закръгление ...%) важен е принципния отговор.
Има ли смелчаци да опитат, може и на лични. teddy_krasteva опитай, ако си на линия
Всеки може да участва, дори и да греши поне ще се е поровил тук-там
МИСЛЯ, ЧЕ ВМЕСТО ДА СПОРИМ КОЙ КРИВ , КОЙ ПРАВ И КОЙ КАКЪВ Е ПО- ДОБРЕ ДА СПОРИМ ВЪРХУ КАЗУСИ И щЕ СМЕ СИ МНОГО ПОЛЕЗНИ ВЗАИМНО. Нека и тези от АМ да разберат, че "простолюдието" не е прсто=люде четящи във форум, не уточнявам.
Въпрос: Купувам си Пури 1 кутия от Куба 150 EUR, Транспортни разходи 15 EURължа като
Какво дължа и в каква последоватвлност се начислява. Точните стоиности в случая не са от значение(закръгление ...%) важен е принципния отговор.
Има ли смелчаци да опитат, може и на лични. teddy_krasteva опитай, ако си на линия
Всеки може да участва, дори и да греши поне ще се е поровил тук-там
- detektiv
- Младши потребител
Наистина искрено се радвам за успеха на n_p_84, но според мен имам известни опасения че задават такъв въпрос дали си участвал във форумите!За мен такъв въпрос е недопустим!Всеки има право да изразява своето мнение, но се опасявам че много хора които наистина имат желание да работят в системата на митниците, ще спрат да пишат по тази тема от страх!А и ме довежда на мисълта че щом n_p_84 е излъгала че не участва във форуми значи това дава отражение за назначаване в митниците!Което е много жалко!Забелязвам че сега има по-малко хора във тази тема отколкото вчера и предходните дни!Явно са прочели мнението на n_p_84 и са се уплашили!И е напълно нормално и разбираемо!Всеки иска да оцелява по някакъв начин!Лошото е че сега много хора ще спрат да пишат по тази тема!А няма нищо лошо да казват за свойте впечатления и ситуации как е преминал конкурса или интервюто в АМ!Не виждам нищо лошо в това! Или да се похвалят че са назначени!Но ако това е критерий за назначаване в АМ е много жалко!
- maria__simova
- Младши потребител
Аз пак да подсетя... ако някой от Варна получи обаждане, моля да сподели
Дори и да сте се изплашили от горе написаното, едва ли ще е проблем ако напишете: "Днес ми се обадиха за интервю"
Дори и да сте се изплашили от горе написаното, едва ли ще е проблем ако напишете: "Днес ми се обадиха за интервю"
- ani_fer
- Потребител
А БЕ ХОРА КАКВИ СА ТИЯ ФИЛМИ/
АЗ ПЪК СЕ РАДВАМ НА ГЕНЕРАЛА ЧЕ Е ОТДЕЛИЛ РЕСУРС ДА РАЗБЕРЕ КАКВО МИСЛИМ?
ВИЖТЕ КАКВО ТУК СТЕ АНОНИМНО И АКО ОСВЕН ВИЕ НЕ СПОДЕЛИТЕ ВАШИТЕ ДАННИ КАКТО КАЗА ЕДИН НАИСТИНА УМЕН УЧАСТНИК , ТО НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ГИ НАУЧАТ,
Така, че давайте- кажете си без бой.
АЗ ПЪК СЕ РАДВАМ НА ГЕНЕРАЛА ЧЕ Е ОТДЕЛИЛ РЕСУРС ДА РАЗБЕРЕ КАКВО МИСЛИМ?
ВИЖТЕ КАКВО ТУК СТЕ АНОНИМНО И АКО ОСВЕН ВИЕ НЕ СПОДЕЛИТЕ ВАШИТЕ ДАННИ КАКТО КАЗА ЕДИН НАИСТИНА УМЕН УЧАСТНИК , ТО НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ГИ НАУЧАТ,
Така, че давайте- кажете си без бой.
- detektiv
- Младши потребител
Айде бе хора, какво става с казуса или е труден или много разпускате.
Затова ето един съвсем лесен.
Търговец от САЩ ви продава маратонки на стойно 15EUR, Транспорт 5EUR .Какво дължите кога и къде се внася/
Търговец от САЩ ви продава маратонки на стойно 15EUR, Транспорт 5EUR .Какво дължите кога и къде се внася/
- detektiv
- Младши потребител
ani_fer написа:Аз пак да подсетя... ако някой от Варна получи обаждане, моля да сподели
ani_fer не съм чела по-нагоре какво е написано,но и спрях.Толкова различна информация и мнения се написа,че вече не си го слагам.Предполагам от понеделник ще започнат да звънят и съм убедена,че щастливците ще пишат тук.Пожелавам си обаждане,на теб също.)) Отдавна сме под напрежение,дано хубавото да предстой )))
- frenchi
- Младши потребител
Аз чакам, чакам вяче час тра ла ла ал.....
И понеже никой не иска да сподели ЗНАНИЯ, Попитах чичко Гугъл.
- Ето ти четиво за бъдещи митничари от сайта на АМ и не се плаши с маратонките може да е по- добре.
http://info.mitnica.com/index.php?p=coment68
Приятна вечер на всички! А на интрвюираните утре успех!
teddy_krasteva дано Бог е с теб! Стискам палци.
И понеже никой не иска да сподели ЗНАНИЯ, Попитах чичко Гугъл.
- Ето ти четиво за бъдещи митничари от сайта на АМ и не се плаши с маратонките може да е по- добре.
http://info.mitnica.com/index.php?p=coment68
Приятна вечер на всички! А на интрвюираните утре успех!
teddy_krasteva дано Бог е с теб! Стискам палци.
- detektiv
- Младши потребител
detektiv написа:Айде бе хора, какво става с казуса или е труден или много разпускате.
/цена на стоката+транспортни разходи/ Х % мито
/цена на стоката+мито/ Х 20% ДДС
Дължимото мито и ДДС се превеждат в сметките на АМ
- impeks_g
- Младши потребител
|
|