начало

ВАС върна делото за избора на Васил Терзиев за кмет на София ВАС върна делото за избора на Васил Терзиев за кмет на София

Съдържание на свидетелство за съдимост

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съдържание на свидетелство за съдимост

Мнениеот Ivaya » 24 Фев 2007, 14:17

През април 2005 извърших ПТП в нарушение, с концентрация на алкохол в кръвта над 1.2 промила. През есента на същата година се явих в съда по обвинение по чл. 78а от НК. Наложена ми бе мярка глоба. Това осъждане по какъв начин ще бъде вписано в свидетелството ми за съдимост, необходимо ми към документите за работа. Притеснява ме факта, че това ще спре работодателя да ме назначи.
Благодаря предварително.
Ivaya
Нов потребител

Мнениеот term70 » 24 Фев 2007, 16:45

щом е водено по чл.78а от НК, това означава че са ви освободили от наказателна отговорност с налагне на административно наказние и което означава, че не се водите като осъждана и следва в свидетелството за съдимост ще бъде отразено, че лицето не е осъждано.
g-box
term70
Потребител

Мнениеот Ivaya » 24 Фев 2007, 17:01

Така мисля, че ми споменаха, когато вървяха процедурите. Благодаря много, нали знаете, че човек като се вкопчи за мисълта за най-лошото...А минах през 100 сита за тази длъжност, 3 години бях ЕТ и не ми се беше налагало, но сега ужасно се притесних. Благодаря отново, все пак мъж съм, нищо че ника е такъв. :oops:
Ivaya
Нов потребител

Назад към Наказателно право