начало

ВАС върна делото за избора на Васил Терзиев за кмет на София ВАС върна делото за избора на Васил Терзиев за кмет на София

давност при наказателно постановление на КАТ

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

давност при наказателно постановление на КАТ

Мнениеот mialore » 28 Мар 2007, 22:21

Кога се погасява по давност нарушение по ЗДвП, когато наказанието е лишаване от право да се управлява МПС?Според мен трябва да е 3 години, но бих искалапа да съм сигурна.В ЗДвП и в ЗААН не намерих препратка към НК.....
mialore
Младши потребител

Мнениеот kontrol » 29 Мар 2007, 02:12

Ако е наложено административно наказание по чл. 174, 175 ЗДП, ще се приложат разпоредбите за давността по ЗАНН.
Ако е наложено наказание по чл. 342, ал. 2, чл. 343г (и околнте) НК от съда, ще се приложат разпоредбите на НК.

Какъв точно е въпросът?
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
kontrol
Активен потребител

Мнениеот mialore » 29 Мар 2007, 09:43

По чл.175 от ЗДвП е. Мисълта ми е колко време трябва да "мотая" обжалването за да се погаси по давност нарушението?Не се ли прилага субсидиарно НК т.е. 3 години?
mialore
Младши потребител

Мнениеот n_ikito » 29 Мар 2007, 10:33

Що ми се струва, че давността при вас още не е почнала да тече.... :wink:
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот kursant_amvr » 29 Мар 2007, 10:36

Съжалявам че правя спам, но всеки път ме вбесява наглостта и дебелоочието на хора, като автора, които възприемат за нещо напълно нормално, да злоупотребяват с правата си и да искат съвет за това!

Mailore, силно се надявам никой да не ви отговори !
kursant_amvr
Потребител

Мнениеот mialore » 29 Мар 2007, 11:31

Какъв точно ти е проблема, колега?Нещо не схващам...
В крайна сметка нв мен ми плащат, за да намеря начин да не се стигне до изпълнение на наказанието. И като не навлизам в правната сфера на трети лица и не засягам ничии интереси, не виждам нищо неморално в цялата работа.
mialore
Младши потребител

Назад към Наказателно право