начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Свидетелство за съдимост

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Свидетелство за съдимост

Мнениеот блондинка » 23 Фев 2004, 23:51

Трябва спешно да си извадя свидителство за съдимост - моля ви кажете ми каква е процедурата, какво трябва да занеса, къде трябва да отида, за колко време ще ми го издадат и колко ще струва.

б. прев :) В София съм и съм брюнетка :))
блондинка

Re: Свидетелство за съдимост

Мнениеот donna2 » 24 Фев 2004, 00:10

молба по образец/обикновенно съдилищата имат бланки / -трите имена ,ЕГН ,месторождение,имена на родителите ,пишеш за какво ти трябва ,ако не си родом от София 2 варианта или телеграма -за по бързо или изчакваш да направят проверката ,прилагаш акт за раждане , представяш и лична карта

обикновенно става за един ден ако си раждан в района на съда ,ако не за 2-3 дни
плащаш 2 лв ДТ по сметката на съда
donna2
Потребител

Мнениеот блондинка » 24 Фев 2004, 10:17

Не съм от София, но от 4 години имам постоянно местожителство тук, личната ми карта е издадена в София. В такъв случай трябва да пратя телеграма до родния си град, така ли? Сложна работа за блондинка....
блондинка

Мнениеот 22 » 24 Фев 2004, 10:33

Като отидеш в съда ще ти дадат един формуляр , който да попълнеш и да приложиш към него копие от акта си за раждане и след това те по служебен път ще си изпратят телеграма до родния ти град и ще ти издадат свидетелството. Преди това обаче ще трябва да си платиш и държавната такса по сметка на районния съд в София.
22

Мнениеот SWETLA » 24 Фев 2004, 10:35

За да си извадите свидетелство за съдимост трябва да отидете в Районния съд, в който град се намирате, като необходимите документи за това са: акт за раждане, молба-образец, която се издава от съда и внесена такса. Свидетелството за съдимост се издава от Районния съд по месторождението Ви, независимо колко години живеете в даден град. Служителката или ще Ви изпрати телеграма до съда по месторождение, или ще направи запитване до същия по Интернет.
SWETLA

Назад към Наказателно право