начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Нарушена условна присъда.

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Нарушена условна присъда.

Мнениеот bestman » 04 Дек 2020, 21:45

Здравейте , лице е осъдено условно през 2012г с ЛОС 1 година , отложено за срок от 3 години.
През 2013г му е направена кумулация с друга условна присъда.

Лицето е извършило деяние през 2016г , като е в период на нарушаване на условното осъждане.
Новата присъда също е 1 година.

Въпросите са ми :

1. Лицето ще трябва да лежи условната присъда първо и след това другата , т.е 1+1 ?
2. Лицето ще трябва да излежи общо 1 година ?
3. Условната присъда как се лежи - ден за ден или може да се работи по време на нея , за да бъдат 2 за 3 ?

Обърках се , защото навсякъде пише различно и не знам какво точно е вярното.

Благодаря ви предварително !
bestman
Потребител

Re: Нарушена условна присъда.

Мнениеот ilian_todorov » 21 Дек 2020, 22:34

bestman написа:Здравейте , лице е осъдено условно през 2012г с ЛОС 1 година , отложено за срок от 3 години.
През 2013г му е направена кумулация с друга условна присъда.

Лицето е извършило деяние през 2016г , като е в период на нарушаване на условното осъждане.
Новата присъда също е 1 година.

Въпросите са ми :

1. Лицето ще трябва да лежи условната присъда първо и след това другата , т.е 1+1 ?
2. Лицето ще трябва да излежи общо 1 година ?
3. Условната присъда как се лежи - ден за ден или може да се работи по време на нея , за да бъдат 2 за 3 ?

Обърках се , защото навсякъде пише различно и не знам какво точно е вярното.

Благодаря ви предварително !

Ще лежи една плюс една години. :idea:
Може да работи два за три, но няма как да работи всеки ден. Ако не го пуснат предсрочно, ще лежи около година и половина. Чел съм във форума, че затворническото общежитие било нещо като мъжки лагер край гората. Доволен ще остане лицето, да не се плаши. :D

П.П. Ако новата присъда беше година и три месеца или повече, щеше да е в затвора при строг режим при рецидивистите. Там щеше да си повиши "квалификацията", но такъв му бил късметът. :D
ilian_todorov
Активен потребител

Назад към Наказателно право