начало

Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент

Отмяна на предизвестие за прекратяване на трудов договор

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отмяна на предизвестие за прекратяване на трудов договор

Мнениеот BASVM » 29 Яну 2006, 16:50

Здраейте!
В началото на Януари 2006 година ми бе връчено предизвестие за прекратяване на безсрочен трудов договор с текст " .... по член 329 от КТ, с настоящото предизвестие на основание член 326, ал.2 от КТ, във връзка с член 328, ал.1 т.2 от КТ - поради съкращаване на щата...", с което в началото на Февруари трябва да бъда уволнен. Това ме подтикна да си потърся друга алтернатива за работа и намерих такава. Проблемът в случая е че към средата на Януари собственикът на фирмата, в която все още работя реши че съм му необходим и ми заяви УСТНО, че ми отменя предизвестието. Моето желание е да напусна сегашната си месторабота и да работя за другата фирма, от която имам предложение.

ВЪПРОСЪТ МИ Е: Предизвестието, връчено ми в началото на Януари за прекратяване на трудовия ми договор в сила ли е и за да напусна дължа ли предизвестие от своя страна към сегашния ми работодател?
BASVM

Мнениеот Гост » 29 Яну 2006, 17:08

не се безпокойте, няма такова нещо като устно предизвестие
Гост

Мнениеот Гост » 29 Яну 2006, 17:22

Имам предвид че устно ми беше отменено предизвестието. А за самото предизвестие - то ми беше връчено писмено.
Гост

Мнениеот Гост » 29 Яну 2006, 17:45

:D принципа е същия
Гост

Мнениеот Гост » 30 Яну 2006, 15:20

точно така
Гост

Мнениеот Гост » 31 Яну 2006, 13:01

Не се безпокойте - никакво нито устно, нито писмено предизвестие не дължите на своя работодател. Ако желаете, може свободно да напуснете старата работа на основание предизвестието на работодателя, стига да сте сигурен/ сигурна в решението си.
Гост

Назад към Трудово право