начало

Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент

Тьлкуване на чл. 169 КТ ???

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Тьлкуване на чл. 169 КТ ???

Мнениеот gost » 25 Ное 2006, 16:29

Чл. 169. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г.) Работник или служител, който учи в средно или висше училище без откъсване от производството със съгласието на работодателя, има право на платен отпуск в размер 25 работни дни за всяка учебна година

Приятели, би ли ми помогнал някой с талкуването на този член, за6тото аз лично не мога да разбера, имат ли право редовните студенти , работе6ти на трудов договор, на платен годи6ен отпуск и при какви условия??
Бях чел някаде, 4е нямат право, но според този 4лен излиза, 4е имат???
gost
Нов потребител

Мнениеот emily_79 » 25 Ное 2006, 19:16

Ами то го пише в ал. 2 на същия член - отпускът по ал. 1 се ползва независимо от всички останали отпуски! Само не забравяй изискването по ал. 1, че работникът/служителят трябва да учи без откъсване от производството със съгласието на работодателя!
emily_79
Младши потребител

Назад към Трудово право