начало

Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор

освобождаване по чл. 328

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

освобождаване по чл. 328

Мнениеот freadd » 05 Юли 2010, 20:37

Здравейте, спешно моля за информация. Вероятно ще ме съкратят по чл. 328, в майчинство съм, детето става на 2 г. в началото на сепмември. Ако фирмата получи разрешение от ИТ заради съкращаване на щата, кога ще ми бъде връчена заповедта, веднага или когато се върна на работа (т.е. след полагаем платен и 6 м. неплатен отпуск)?

Какво обезщетение ще получа от работодателя и колко време мога да съм на борсата в този случай (стаж 4г.)
freadd
Нов потребител

Re: освобождаване по чл. 328

Мнениеот kazimirc4 » 06 Юли 2010, 22:43

Освобождаването Ви ще стане след завръщането на работа във фирмата8да се надяваме в обратното!/. За колко месеца ще получавате обезщетение от БТ вижте в дискусията: Уволнение!!!!!!
от referimente на 29 Юни 2010 01:52 pm ,
която е малко по-надолу от Вашето запитване.
kazimirc4
Потребител

Re: освобождаване по чл. 328

Мнениеот vanila_ce » 06 Юли 2010, 22:53

Обезщетението от работодателя ви ще бъде по член 222,една брутна заплата,ако един месец след съкращението не сте си намерила работа,което трябва да удостоверите с трудова книжка.От ТБ ще започнат да ви изплащат обезщетение месец след съкращението,ако се регистрирате веднага разбира се.При 4 години трудов стаж и съкращение по член 328,ще получавате 60% от брутното ви трудово възнаграждение за срок от 6 месеца
vanila_ce
Потребител

Назад към Трудово право