начало

Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор

Жалба срещу Омбудсмана на РБългария

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Жалба срещу Омбудсмана на РБългария

Мнениеот popova4887 » 11 Юли 2010, 18:35

Подадох до Омбудсмана на РБългария онлайн жалба. В продължение на 14 дни след подаването на жалбата бях в очакване да получа писмен отговор дали жалбата ми е приета за разглеждане, в съответствие с чл. 22, ал. 2 от Правилника за организацията и дейността на Омбудсмана. Отговор не получих, поради което позвъних по телефона за информация. Женски глас ми съобщи, че жалбата ми е приета за разглеждане и входящия и номер бил ... Отново започнах да очаквам отговор като се надявах в срок от 3 месеца да имам отговор, така както е записано в чл. 19, ал. 1, т. 3 от Закона за Омбудсмана. Отговор отново не получих. Отново поисках информация по телефона, а служителката ми обясни, че сроковете за които питам били препоръчителни, а не задължителни. Поисках информация и за служителят, който разглежда случая ми, но не получих такава.Изпартих e-mail, в който настоявах да ми бъде предоставена информация по моя случай, но отговор все още нямам?
Обърнах се към Омбедсмана на РБългария като вярвах, че той е затъпник за човешките права и справедливостта и т.н., а се оказва, че самият той не спазва собствените си правилници и закони. Е това ако не е цинизъм! Към кого да подам жалба срещу Омбудсмана? Може би трябва да пиша до Господ?!
popova4887
Младши потребител

Re: Жалба срещу Омбудсмана на РБългария

Мнениеот apknokia » 11 Юли 2010, 20:05

Госпожо, може би следвало първо да се консултирате с адвокат, той със сигурност би споделил какви са по естеството си сроковете и какво да очаквате
А и струва ми се, би ви предложил разумен вариант на решение на проблема ви/защита на правата и/или интересите ви/, преди да отправите жалба до Омбудсмана или поне успоредно с подаването й!
apknokia
Младши потребител

Мнениеот popova4887 » 11 Юли 2010, 23:29

"Всеки гражданин (български или чуждестранен) може да се обърне към омбудсмана с жалба или сигнал срещу работата на:

- държавните и общинските органи и техните администрации;

- лицата, които предоставят обществени услуги, като например топлофикационни, електроснабдителни, телекомуникационни, ВиК услуги, образование, здравеопазване и др.;

- администрацията на съдебната власт – например, когато неоправдано се бавят и не се решават с години съдебни производства."

Адвоката си е адвокат, а омбудсмана е нещо друго-щом съм се обърнала към него той е длъжен да разгледа жалбата ми и да ми изпрати писмен отговор. Поне така е записано в текстовете на нормативните документи, но някой изобщо спазва ли ги тези текстове?
Всъщност знам какво ще ме посъветва адвоката - няма смисъл да подавам жалба до Омбудсмана, защото той няма даже да ме удостои с внимание, тъй като моя случай е единичен и на кого му пука за моя проблем? Най-малко на Омбудсмана, макар, че уж работи в интерес на обикновенния онеправдан български гражданин.
popova4887
Младши потребител

Мнениеот anette » 11 Юли 2010, 23:40

Ох, съжалявам, че ще го кажа, ама за мен Омбудсманът е нещо като отец Агоп /разбирай арменския поп/....
anette
Младши потребител

Мнениеот sunshine_75 » 12 Юли 2010, 00:03

Госпожо Попова,
Извинете за неудобния въпрос, но все пак: КАКВО очаквате да получите тук, във форума? И какво по-точно може да промени живота Ви отговорът, който не сте получила?
sunshine_75
Потребител

Мнениеот popova4887 » 12 Юли 2010, 00:24

Интересно ми е дали някой се е сблъсквал с подобен на моя проблем. :lol:
popova4887
Младши потребител

Мнениеот anette » 12 Юли 2010, 00:56

Здравейте, отново г-жо Попова,
Лично аз не разбрах в какво се състои проблемът Ви, но ако си заслужава времето, парите и каузата /не непременно в тази последователност :wink: /, то ангажирайте си добър адвокат. Той ще свърши много повече работа от отец Агоп, опс, Омбудсманът, де... :!:

Р.S. Използвахте в първия си пост любимото ми словосъчетание "нормативни документи", което все повече се налага при даваните от председателя на правната комисия интервюта.
anette
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 12 Юли 2010, 01:10

щом съм се обърнала към него той е длъжен да разгледа жалбата ми и да ми изпрати писмен отговор.

Е, рано или късно ще получите такъв. Уверявам ви - няма да харесате.

Питате някой имал ли е опит: лично аз не, ала по съвсем други подбуди- считам за загуба на време.
Някъде тук, преди около година време, бъдещ наш колега ( може и вече настоящ) "malak_ama_hape" сподели, че е адресирал едно прошение до тази институция, та в резултат, след дълги дни на чакане, получил уклончиво-възпитан отговор, който попари и без това крехките му надежди.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот popova4887 » 12 Юли 2010, 01:24

О, колко обезкуражаващо!
popova4887
Младши потребител

Назад към Трудово право