начало

Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор

Уволнение при трудов договор на половин работен ден

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Уволнение при трудов договор на половин работен ден

Мнениеот createeve » 13 Юли 2010, 10:56

Здравейте,

от 8 месеца работя на половин работен ден по трудов договор и сега ме уволняват. Както разбрах, обезщетението за безработица се изчислява като 60% от договореното възнаграждение за последните 9 месеца трудов стаж.

Питанията ми са следните:

- Този стаж задължително ли е да е при един и същ работодател? Преди въпросните осем месеца бях на ТД в друга фирма, след което се преместих в тази. Нямам прекъсване на осигуряването (или поне не ми е известно)
- Работата ми на половин работен ден по някакъв начин променя ли изчисляването на помощите, които бих получавала след уволнението?

Мерси предварително за отговора (:
Аватар
createeve
Младши потребител

Назад към Трудово право