начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Възстановяване на пари за униформено облекло

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Възстановяване на пари за униформено облекло

Мнениеот iva_peneva » 18 Фев 2011, 17:53

Здравейте!
Имам въпрос относно мой познат. На 01.03 прекратява отношенията си с държавна институция, в която е работил около година и 5 месеца, като за 2009 и 2010-та е получавал книжка със сума в нея, с която да си закупи униформено облекло. През 2009-та не е изразходвал цялата сума и остатъка му е бил даден под формата на бонус, но за 2010 е използвал цялата сума , за да не "изгорят" парите и си е взел дрехи от които всъщност е нямал нужда и стоят чисто нови в тях. Сега при прекратяване на трудовия му договор по взаимно съгласие, се оказва, че той трябва да им възстанови 540лв за дрехи, иначе няма да му дадат трудовата книжка и няма да може да се запише на борсата. Опитал се е да върне чисто новите дрехи, но саму казали, че вече не процедират по този начин.Има ли начин да не даде тези пари и имат ли основание на което да му ги искат?
iva_peneva
Нов потребител

Re: Възстановяване на пари за униформено облекло

Мнениеот dessys » 24 Фев 2011, 10:32

Интересно ми е на какво основание искат да им възстановява парите. Бихте ли споделили с мен?
dessys
Потребител

Назад към Трудово право