начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Въпрос касаещ болничните при работещите по график

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос касаещ болничните при работещите по график

Мнениеот lala123 » 25 Апр 2011, 18:33

Здравейте !

Много ще се радвам да получа помощ чрез вашия форум или да ме насочите кои наредби да прочета за да намеря отговора на въпросите си .
Работя по график ( отдела в който работя функционира 24/7 ) . Точно по време на великденските празници ми се наложи за пръв път от почти година насам да изляза в болнични . Работодателя ми обаче , не желае да ми ги изплати тъй като това са почивни дни (офицални празници) и са корегирали графика ми така , че тези дни да съм в почивка ( по график бях на работа ) и сега трябва да си ги отработя . Прочетох "НАРЕДБА ЗА ИЗЧИСЛЯВАНЕ И ИЗПЛАЩАНЕ НА ПАРИЧНИТЕ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ И ПОМОЩИ ОТ ДЪРЖАВНОТО ОБЩЕСТВЕНО ОСИГУРЯВАНЕ" и съгласно чл. 18 и 19 би трябвало болничен да ми се изплати съгласно индивидуалния график . Въпроса ми е , има ли законов начин по който да заобикалят наредбата и могат ли да променят по този начин графика ми ?
Има ли институция към която да се обърна за съдействие и въобще дали би имало смисъл да се опитам да предприема някакви действия ? Какво мога да направя за да потърся правата си ?

Благодаря предварително за отговорите !
lala123
Нов потребител

Назад към Трудово право