начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Пенсиониране непосредствено след изтичане на 6 месеца болнич

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пенсиониране непосредствено след изтичане на 6 месеца болнич

Мнениеот stefanasss » 24 Май 2011, 13:01

Въпросът ми е: Възможно ли е да подам заявление за пенсиониране, непосредствено след изтичане на последния ми болничен лист. Работя в образованието, през м. август 2011г., навършвам 60 години,а през м. септември 2011г ще ми приключи последния болничен лист /смених колянна става/ и желая да не работя повече. Имам необходимия трудов стаж и години. Как да постъпя?
stefanasss
Нов потребител

Re: Пенсиониране непосредствено след изтичане на 6 месеца болнич

Мнениеот dessys » 25 Май 2011, 11:53

Ами подавайте, кой ви спира?! :?
dessys
Потребител

Re: Пенсиониране непосредствено след изтичане на 6 месеца болнич

Мнениеот rts » 25 Май 2011, 17:05

Преди да си подадете документите за пенсиониране е необходимо да Ви бъде прекратен трудовия договор, така, че подайте предизвестие до Директора на у-щето за прекратяване на трудовия Ви договор поради пенсиониране, считано от ..... /посочвате желаната дата/ и гледайте да сте спазил срока за предизвестието, за да не се наложи да го отработвате.
Отделно от горното - подайте молба до счетоводителя на училището за оформяне на необходимите документи за пенсиониране.
Като подавате двата документа поискайте на вашите копия да поставят входящ номер и си ги пазете.
rts
Активен потребител

Назад към Трудово право