начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Обран шофьор, кой възстановява парите.

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обран шофьор, кой възстановява парите.

Мнениеот alvelina » 24 Юни 2011, 22:32

Здравейте,
дори не съм сигурна, че темата е за този раздел, ако не е, моля за извинение и преместване в правилния.
Сега на въпроса - по време на служебна командровка шофьорът на камион превозващ хранителни стоки е обран. Служебни пари, документи, ключове. Обстоятелствата за самия обир не са ми съвсем известни, но въпросът ми е: Има ли право работодателят да съди шофьора и следва ли шофьора да възстанови откраднатите пари?
alvelina
Младши потребител

Re: Обран шофьор, кой възстановява парите.

Мнениеот nk7702n » 24 Юни 2011, 22:59

Има право, ако има съмнения, че служителят ги е присвоил. Иначе, не.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот alvelina » 24 Юни 2011, 23:44

Според скромното ми мнение, не е много трудно да се докаже, че шофьорът не ги е присвоил. В случая мисля, че е по-добре да има дело, защото сега работодателят проявил "великодушие" и решил, че няма да съди шофьора, но той трябва да върне откраднатите пари :lol: :twisted: Какъв адвокат трябва и какъв е редът?
alvelina
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 24 Юни 2011, 23:52

Извършеното деяние си е престъпление, така че трябва да се разглежда по общия наказателен ред и да се води наказателно дело. Отделно, ако работодателят има претенции за претърпени вреди и иска възстановяване на парите може да си води гражданско дело.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот alvelina » 30 Юни 2011, 10:15

Благодаря много за отделеното време и внимание.
alvelina
Младши потребител

Назад към Трудово право