начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Договор със задна дата

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Договор със задна дата

Мнениеот axlastro » 26 Юли 2011, 12:36

Здравейте, тъй като ми е необходимо да доказвам стаж по конкретна дейност, а нямам на лице трудов договор или граждански такъв, ме интересува следното:

Може ли възложителя, по чийто проект съм работил в продължение на 5 години, да подпише с мен договор за проектиране (за извършване на услуга) със задна дата. Само да вметна - услугата е безвъзмездна (не получавам заплащане). За изготвянето на договора ще се обърна към адвокат, но е необходимо преди това да знам дали изобщо да се захващам.
axlastro
Потребител

Re: Договор със задна дата

Мнениеот da345 » 27 Юли 2011, 21:28

За да се ползвате от трудов или осигурителен стаж трябва да са внесени осигурителни плащания по КСО. Ако договорът е трудов подлежи на регистрация в определен период. При гражданските пък декларирате доходи в края на годината.
Ако Ви е необходимо да докажете някъде, че сте участвал в конкретен проект бихте могли да използвате типовите бланки от пакета документи където са разделени задълженията, ако сте вписани там, като посочите какво точно сте извършили и какъв е приносът Ви.
da345
Младши потребител

Назад към Трудово право