начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Въпрос за трудов посредник

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за трудов посредник

Мнениеот wasteland » 01 Авг 2011, 19:56

Въпроса ми е прост и лесен, но колкото и да рових не видях конкретно нищо по него.

Имат ли право агенциите уреждащи кандидати за работа в чужбина да вземат такси и комисиони - предварително, при подписване на договори и изобщо ?

По закон видях, че нямат такова право, но не знам дали и за тези наемащи работници за чужбина важи това условие.

Питам понеже си има съвсем легални агенции - с адреси, телефони, имена, факсове, сайтове и т.н., които предлагат точно такива услуги и то за никак не символични суми.

Примерно за да те уредят като общ работник в Англия ти искат 250 евро капаро и още 750 паунда + 50 евро при заминаване, като пътя, разходите по престоя и документите издавани там от властите са си за твоя сметка.

И в тоя дух още един въпрос - подадох онлайн жалба до КЗП за този случай и ме интересува в какъв срок най-малкото трябва да ме уведомят, че са я получили поне.
Защото определено има шанс и да се направят, че не са я получили и да са си спестили малко изразходени калории...
wasteland
Младши потребител

Re: Въпрос за трудов посредник

Мнениеот wasteland » 02 Авг 2011, 11:14

Никой ли не знае ?
wasteland
Младши потребител

Re: Въпрос за трудов посредник

Мнениеот wasteland » 03 Авг 2011, 15:08

Благодаря за помощта :)

Не само вие не можете да ми кажете - два пъти писах на КЗП, Омбудсмана, Агенцията по заетостта и отговор няма :)
wasteland
Младши потребител

Назад към Трудово право