начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Ползване на платен годишен отпуск след майчинство

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Ползване на платен годишен отпуск след майчинство

Мнениеот staniel » 29 Юли 2011, 14:18

Здравейте,

Бих искала да попитам какъв е срокът за ползване на платен годишен отпуск след връщане от майчинство?

От 08.07.2010 съм в отпуск за отглеждане на дете (410 дни общо с различни наименования).
На 22.08.2011 трявба да се върна на работа. Имам 50 дни платен годишен отпуск за 2010 и 2011 (по договор имаме по 25 дена на година). Аз не желая сега да ги използвам. В какъв срок трябва да бъдат използвани тези 50 дни?
От КТ разбрах, че срокът е 2 години от края на 2011. Нашата счетоводителка твърди, че трябва да ги използвам до края на 2011 и мога да си прехвърля само 10 дни за 2010 и 10 за 2011, които пък трябва да се използват до края на 2012.
Вие как мислите?
staniel
Нов потребител

Re: Ползване на платен годишен отпуск след майчинство

Мнениеот dessys » 04 Авг 2011, 07:19

Правилно ви е ориентирала счетоводителката.
dessys
Потребител

Назад към Трудово право