начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Изменение на трудово правоотношение

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Изменение на трудово правоотношение

Мнениеот gergana_alexieva » 04 Авг 2011, 16:22

Здравейте,
Работя във фирма вече 2 години. Вчера получих „Заповед за изменение на трудово правоотношение”. В нея се казва, че освен сегашните ми задължения, ми се възлагат други допълнителни правоотношения към друга самостоятелна фирма, която има договорни отношения с фирмата, в която съм назначена. В заповедта не е цитиран по кой член от КТ е и на какво основание е издадена. Има ли право работодателят еднолично да ми възлага трудови отношения, без мое съгласие и без да са уговорени трудови условия?
Поздрави!
gergana_alexieva
Нов потребител

Re: Изменение на трудово правоотношение

Мнениеот mimka123 » 04 Авг 2011, 16:51

Допълнителни задължения - да ( чрез нова и допълнена длъжностна характеристика)
към друга фирма - не . Работодателят няма право еднолично да променя условията на трудовото правоотношение , освен ако писмено в заповедта не се е позовал на чл.120 от КТ, но тогава имаме "временно възлагане на друга работа" за срок не по- дълъг от 45 дни.
mimka123
Нов потребител

Re: Изменение на трудово правоотношение

Мнениеот gergana_alexieva » 05 Авг 2011, 12:40

Благодаря mimka123!
gergana_alexieva
Нов потребител

Назад към Трудово право