начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

длъжностна характеристика

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

длъжностна характеристика

Мнениеот kyky-pyky » 09 Авг 2011, 15:21

Имам следният проблем - при постъпване на работа подписах договор, но не ми бе предоставена длъжностна характеристика. Във фирмата работя повече от 2г и след разговор със служител от HR отдел ми изготвиха длъжностна характеристика. Проблемът е, че са ми вменени задължения, за които не съм квалифицирана. Също така въпреки, че е написано, че нямам подчинени се изисква от мен за изготвям график на служители, които по длъжностна характеристика са на пряко подчинение на колеги от друг отдел. Въпросът ми е следният - какви ще бъдат последствията за мен, ако откажа да подпиша тази длъжностна характеристика?
kyky-pyky
Нов потребител

Re: длъжностна характеристика

Мнениеот n6391 » 09 Авг 2011, 16:19

Работодателят има право да променя длъжностната характеристика, в съответствие с изискванията за заемане на работата.Това, че на вас не ви е връчена и не сте подписали при сключване на договора длъжностна характеристика, не означава че няма изисквания, свързани с дейността за дадената работна позиция.Отделен е въпроса, че работодателят е длъжен, при сключване на трудовия договор, да Ви я връчи срещу подпис и отбелязана дата. Този негов пропуск може да бъде от значение при един съдебен спор - зависи от конкретната ситуация.Ако обаче не отговаряте на изискванията посочени в новата/променената/ длъжностна характеристика - може да Ви уволнят на основание чл.328, ал.1, т.6 от КТ, без да са задължени да я предоставят, за да се запознаете с нея.
n6391
Потребител

Re: длъжностна характеристика

Мнениеот kyky-pyky » 09 Авг 2011, 20:31

В трудовият ми договор пише, че към него има и длъжностна характеристика :) такава нямаше :) Всъщност аз и в момента изпълнявам дейността за която нямам необходимата квалификация, но при евентуален проблем от некачествено извършена работа кой би бил отговорен за това - аз или работодателят, който въпреки липсата ми на квалификация ми я възлага?
kyky-pyky
Нов потребител

Назад към Трудово право