начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Трудово право

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Трудово право

Мнениеот reni_89 » 24 Авг 2011, 10:24

Здравейте, търся правен съвет свързан с моето освобождаване.От 7 години работя като личен състав и що годе знам за какво става въпрос но все пак искам по компетентно мнение за което предварително Благодаря. През целият ми престой във фирмата в която работех едва тази година ми се наложи да правя операция и да отсъствам 4 месеца от работа. Фирмата е с 400 човека и съм се оправяла сама.Образованието ми е средно специално - техническо.На 01.04.2011 заминах за операция.Болничните ми бяха до 09.06.2011г. и след тово си пуснах 30 дни неплатен отпуск и 14 дни платен за 2011г.Още на 17.05.2011г. работодателя пуска допълнително споразумение на друга колежка която да ме замества.Тя е назначена по чл.68 т.3 от КТ.Длъжноста и домакин не се променя само заплатата и в други условия вписват до завръщане на титуляра и моето име.На 09.08.2011г. аз се върнах на работа и до 22.08.2011г. работим двете ( по точно аз защото тя можела само да пуска отпуски). На 22.08.2011г. в 16ч.ме вика ТРЗ- то и ми съобщава ,че имало заповед от работодателя за промяна на изискванията за длъжноста Личен състав и респективно нова длъжностна характеристика( с изискване на образование средно специално- икономическо) да съм я прочела и подпиша и ми връчва декларация по чл.333 от КТ.При което аз отказах ( защото ми бе станало ясно каво мислят да правят). Въобще не се спомена за предизвестие и заповед за освобождаватне, след което бяха извикани двама свидетели да удостоверят моя отказ за подписване. На следващия ден ми се връчи заповед за освобождаване по чл.328 ал.1 т.6 и т.11 от КТ.Предизвестието не ми бе дадено защото не съм го била подписала.Включено е в заповедта като обещетение ( написано е недадено и неспазено предизвестие).Въпроса ми е имам ли правно основание да си търся правата по съдебен ред.
reni_89
Нов потребител

Назад към Трудово право