начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Преминаване от държавна работа към частна

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Преминаване от държавна работа към частна

Мнениеот bleizz » 25 Авг 2011, 15:51

Здравейте,
Майка ми работи към Служебна кореспонденция на БДЖ. От 1 септември се очаква да мине с 49 % участие на частната фирма "Тип-топ". БДЖ-то ще остане с 51 %. Майка ми е родена през 1953 година и до пенсия й остават около 2 години. Наскоро пррекара инсулт и е трудоусттроена с 53% ТЕЛК. Заема длъжност на куриер. Ззаплатат й не е висока, но ползва социлна придобивка за безплатно пътуване в системата на железницата. Очакваше се, че при пенсиониране към БДЖ ще ползва пожизнена такава карта и ще получчи 6 заплати. СЕга обаче
ще си загуби тази възможност. Въпросът ми е свързан с това дали има възмоожност да не подписва новият трудов договор към частната фирма на 1 септевмри? Към информацията на централна гара има свободни места, които ще си останат към БДЖ, но шефовете не искат да я прехвърлят. Тя, като трудоустроена има ли някакви права, за да си остане в системата на БДЖ?
bleizz
Нов потребител

Назад към Трудово право