начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Изпълнителен лист за адвокатски хонорар

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Изпълнителен лист за адвокатски хонорар

Мнениеот begum » 30 Авг 2011, 14:45

Аз съм работник и загубих трудово - правното си дело. Трябва ли да платя адвокатския хонорар на работодателя си и имам ли право да откажа?
begum
Младши потребител

Re: Изпълнителен лист за адвокатски хонорар

Мнениеот Гост. » 31 Авг 2011, 00:57

Дължите цялата сума, която е присъдена по диспозитив( всичко след РЕШИ).
Сега, или по-късно, от вас зависи до степен да регулирате размера на дълга( плащате рано и си спестявате едни 500-800лв. после).
Горното е санкция, че сте въвлякъл страна в съдебен спор, която е била принудена да плати, за да докаже законосъобразното си поведение. Действия инициирани по ваша воля, но си носите бремето за тях.
Според мен и на съда трябва да платите- на него ще откажете ли?

А може и никога да не видите другата страна на тоягата - стига работодателят ви, и неговия адвокат да не предприемат нужното( да се снабдят с изпълнителен лист, да не образуват изпълнително дело, където още хора ще работят за събиране на тези суми, ерго- трупат се разходи все на ваш гръб).
Но надали.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот begum » 31 Авг 2011, 14:40

Какво да плащам на съда? Нали по трудови дела работниците на плащат държавни такси, дори да загубят делото.
begum
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 31 Авг 2011, 14:46

begum написа:Какво да плащам на съда? Нали по трудови дела работниците на плащат държавни такси, дори да загубят делото.

Ще платите на работодателят си, а не на съда.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот begum » 31 Авг 2011, 16:03

На работодателят си ще платя само адвокатския хонорар. Държавни такси няма да плащам. Някой може ли да ми разтълкува това определение http://www.kardjali.court-bg.org/img/Fi ... 4-2009.pdf
begum
Младши потребител

Мнениеот portokal » 31 Авг 2011, 16:18

Определението гласи, че изпълнителен лист за разноски не се издава, докато решението не влезе в сила, но не означава, че разноските изобщо никога няма да се дължат.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот ykovachev » 31 Авг 2011, 16:29

portokal написа:Определението гласи, че изпълнителен лист за разноски не се издава, докато решението не влезе в сила, но не означава, че разноските изобщо никога няма да се дължат.

Хи-хи, адвоката на един мой ответник дотолкова беше разярил въззивния съд с усукванията си, че аз хубаво подадох молбичка да си получим лист за присъдените вземания (без разноските) след произнасянето в наша полза, обаче съдията казал: не, този лист не е пълен - пишете и разноските, па го върнал за дописване :wink:
И така ми го дадоха - с включени разноски, преди решението да е влязло в сила. Ама кво от това - на кухо дружество можеш му оскуба само малко перушинка по скромните банкови сметки :D
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Назад към Трудово право