начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

относно съкращение

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

относно съкращение

Мнениеот pepinka » 05 Яну 2012, 13:27

Здравейте,искам да Ви помоля за съвет.Работя от 17 год.в частна фирма през последните 6 месеца бях в отпуск по болест,при предаването ми на последния болничен Управителя на фирмата ми каза да отида в офиса,а не на работното си място така постъпва с хората които иска да освободи от работа и в повечето случай той ги кара да си подадат молба за взаимно съгласие,а не ги съкращава.Въпроса ми е аз мога ли да откажа да си подам молба и да искам да ме съкрати тъй като не може да ми осигури работа,а аз не искам да напускам.И в момента ми тече процедура за осиновяване на дете ,защитена ли съм по някакъв начин.Как да постъпя.Благодаря.
pepinka
Младши потребител

Re: относно съкращение

Мнениеот pepa60 » 05 Яну 2012, 14:17

Не подписвайте документи за напускане по взаимно съгласие. Изчакайте той да ви съкрати, за да можете да си ползвате обезщетението по безработица. При взаимно съгласие ще получавате 4 м обезщетение, а при съкращение ще трябва да ви тече предизвестие от 1 месец, после ако не сте започнали работа ще ви изплятят още 1 месец обезщетение и след това от НОИ според стажа, който имате. Ако имате заболяване и попадате под някаква закрила има вариант пак да ви съкратят по чл.331, като ви се изплатят наведнъж 4 заплати, и отново отивате на борсата и в НОИ според стажа
pepa60
Младши потребител

Мнениеот pepinka » 05 Яну 2012, 15:18

Благодаря Ви .Но по кои чл.от КТ на труда по принцип трябва поради намаляване обема на работа,защото където работя там няма производство от миналата година.
pepinka
Младши потребител

Мнениеот pepa60 » 06 Яну 2012, 11:01

чл.328 ал1 т прекратяване на трудовия договор от работодателя с предизвестие със срокове по чл.326 ал.2 т.3 - при намаляване обема на работа
pepa60
Младши потребител

Назад към Трудово право