начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Налагане на дисциплинарно наказание

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Налагане на дисциплинарно наказание

Мнениеот mirkanikol » 03 Юли 2012, 20:24

Здравейте.
Имам следния казус: работя в едно училище като помощник-директор по административно стопанската дейност. След приключването на учебната година аз и още няколко класни ръководителя организираме летни лагери за нашите ученици с помоща на туроператор. Тази година решихме да не ползваме услугите на туроператор, а да си го организираме сами. За да заведем ученици на екскурзия или лагер, независимо, че не е учебно време трябва да представим съответните документи в РИО. Съответно РИО трябва да даде своето становище /положително или отрицателно/. Аз подготвих документите които са необходими, без договор с туроператор и съответния лиценз. РИО ми върнаха писмо с отрицателно становище за въпросната екскурзия. Следващата стъпка е на директора на училището да издаде заповед за забрана на мероприятието. Директора на училището издава съответната заповед, която ми забранява да водя ученици на екскурзия. След всичко това аз и родители на учениците решихме все пак да отидем, но на моя отговорност като аз отговарям за децата им /те съответно попълниха декларации, че искат децата им да почиват и пътуват с мен до съответния град/, а аз от своя страна си пуснах една седмица платен отпуск. Работодателя ми разреши да изляза в платен отпуск. След завръщането ми от отпуска, работодателя иска от мен писменни обяснения къде съм била през време на отпуската и защо съм водила децата на екскурзия след като ми е било забранено. В обясненията съм написала, че по времето когато е трябвало да съм на екскурзия с ученици от училището аз съм в платен отпуск и родителите на въпросните ученици са попълнили декларации за пребиваването на техните деца с мен като частно лице в определения град. Въпреки, че съм представила към обясненията си копия от заявлението за ползване на платен годишен отпуск, заповед на директора за неговото разрешение за ползване на платен годишен отпуск и копия на декларации от родителите, че дават съгласието си техните деца да почиват с мен, директора на училището иска да ме накаже с предупреждение за уволнение. Това законосъобразно ли е?
mirkanikol
Нов потребител

Назад към Трудово право