начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Право на помощи от бюрото по труда

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Право на помощи от бюрото по труда

Мнениеот vaseto_b » 03 Юли 2012, 18:57

Здравейте, предстои ми да бъда съкратен поради закриване на предприятието (имам си предизвестие и всичко), но незнам имам ли право на помощи от бюрото по труда след като преди 2 години и половина пак бях регистриран там. Някой ми беше казал, че за да взимам 60% от заплатата трябва да имам 3 години непрекъснат трудов стаж, а моят е малко над 2 години.

Мерси предварително :)
vaseto_b
Нов потребител

Re: Право на помощи от бюрото по труда

Мнениеот pesho_devnya » 04 Юли 2012, 02:27

Необходимо е да имате най-малко 9 месеца осигурителен стаж през последните 15 месеца. Ако не са минали 3 години от предходното получаване на обезщетение за безработица обаче, имате право на минималния размер на обезщетението за срок от 4 месеца - по 7.20 лева на работен ден. До 7 работни дни от прекратяването на ТПО трябва да се регистрирате в Бюрото по труда.
За справка: чл.54а и 54б КСО.
pesho_devnya
Младши потребител

Назад към Трудово право