начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

прекратяване на трудовите отношения

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

прекратяване на трудовите отношения

Мнениеот maria_05_79 » 17 Сеп 2012, 19:37

Здравейте,

Много ще съм благодарна, ако някой изкаже мнение по моя проблем.
Работя 1год. и 3мес. във фирма на трудов договор. Наскоро си намерих нова работа и в петък (14.09), педупредих шефа си и подадох молба с 30дневен срок за предизвестие. Попитах го дали е възможно да прекратим отношенията си и по-рано, тъй като от другото място ми предложиха да ме назначат от 01.10, въпреки че за тях не е проблем и да си изчакам 1 мес. и да ме назначат от 15.10.
Днес полуих отговор от него, че от утре не съм на работа, защото е в затруднено финансово положение. Каза ми да си напиша нова молба за напускане с днешна дата, но тъй като не разбрах каква трябва да е тази молба, все още нищо не съм я написала.
1. Ако от 18.09 не се водя на работа, а на другото място ме назначат на 01.10 - как ще ми се отрази това прекъсване на стажа и осигуровките?
2. До този момент съм използвала 10дни от 20-дневен годишен отпуск. Дължи ли ми някакшо обезщетение за отпуск или заради по-ранното освобождаване?

Много ми е сложно и неясно.
Благодаря Ви предварително!
maria_05_79
Нов потребител

Назад към Трудово право