начало

Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност

Незаверено копие на документ

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Незаверено копие на документ

Мнениеот piligrim » 18 Мар 2016, 13:22

Здравейте!
Случаят ми е следният: Водя дело срещу работодателя ми и делото вече е дадено за решаване.Писмените доказателства(копия на трудов договор и др.),които представих не бяха оспорени от ответната страна и бяха приобщени към делото.Представлявам се сам и съм пропуснал да направя заверка "Вярно с оригинала" на копията. Доколкото съм запознат обаче " Не са писмени доказателства: Незаверените копия от документи независимо, че не са оспорени от другата страна."
Въпросите ми са:
1. Ще бъде ли редно просто да отида в деловодството, да поискам делото и да направя тази заверка,?
2.Дали по-добрият вариант е да подам писмена молба до съдията(Гражданския състав) по делото,в която да обясня пропуска и да поискам в негово присъствие да направя заверката,преди да се е произнесъл с решение?
piligrim
Младши потребител

Re: Незаверено копие на документ

Мнениеот ivanov_p » 18 Мар 2016, 14:40

Делото е при съдията, иначе първи вариант, макар по веднъж приложени към делото документи да не може да се пише. Съдът е трябвало да ти укаже това, не се кахъри много.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот Pause » 18 Мар 2016, 15:53

Доколкото практиката мълчи когато делото е сложено за решаване при пропуск или грешка ,при събиране на доказателствата, за правилното и надлежно извършено процесуално действие ,то е отстранимо по реда на чл.266,ал.2 ГПК. Което от своя страна ,намира проявление във служебното задължение на съда да се избегне увреждане на интересите на страните така повелява чл.7 и чл.146,ал.2 ГПК, като ги приеме за писмени доказателствени средства.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот alexandar25 » 18 Мар 2016, 16:05

piligrim написа:Здравейте!
Не са писмени доказателства: Незаверените копия от документи независимо, че не са оспорени от другата страна.

Аз мисля, че тук закона има предвид- неподписани книжа, които наистина не съставляват писменни доказателства.
Аватар
alexandar25
Потребител

Назад към Трудово право