начало

Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент

Може ли да се ползват НЕИЗПОЛЗАВИНИ ОТПУСКИ ОТ МИНАЛИ Години

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Може ли да се ползват НЕИЗПОЛЗАВИНИ ОТПУСКИ ОТ МИНАЛИ Години

Мнениеот petyo73 » 21 Фев 2006, 22:02

Ако не си ползвал отпуски от 2002, 2003, 2004 и 2005 год. можеш ли да си ги ползваш? Работодателят ти може ли да ти ги откаже да ти ги даде? Длъжен ли е работодателят да ти ги изплати, ако не ти ги даде да ги ползваш?
petyo73
Младши потребител

Мнениеот monteskio » 21 Фев 2006, 22:35

Да възможно е. Поради липсата на време за да ви отговоря, можете да прочетете отговора тук: http://lex.bg/members/monteskio/ , в раздел трудово право.

УСПЕХ!
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Мнениеот jekova » 22 Фев 2006, 10:39

Da, mojesh da gi polzvash. Starata otpuska ne se gubi. Izplashta se samo pri prekratiavane na trudov dogovor.
jekova
Нов потребител

Мнениеот teddy2 » 21 Яну 2007, 01:05

Имам същия проблем с неизползвани отпуски от минали години.
Видях, че темата е от преди година.
Само искам да уточня дали отговора е още актуален?
Благодаря.
teddy2
Нов потребител

Мнениеот monteskio » 21 Яну 2007, 09:54

teddy2 написа:Имам същия проблем с неизползвани отпуски от минали години.
Видях, че темата е от преди година.
Само искам да уточня дали отговора е още актуален?
Благодаря.

Здравейте,

Да възможно е да се ползват и токогато работникът прецени, без да е необходимо разрешение от работодателя. Повече относно същността на платения годишнен отпуск, начина на ползване и възможността за обезщетение при неизползването му, в случай на прекратяване на трудовото правоотношение, можете да прочетете тук: http://lex.bg/members/monteskio/ , в раздел трудово право.

УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Мнениеот fiorella » 26 Яну 2007, 03:25

Имам въпрос относно платените отпуски, а именно: В момента ползвам платен отпуск по майчинство. Взънамерявам да се върна на работа преди изтичането му, да работя 10 дни и да поискам да ползвам платеният си годишен отпуск от предишни години и след изтичатеното му да изляза отново в отпуск по майчинство. Имат ли право да ми откажат?
fiorella
Нов потребител

Мнениеот Julyan » 26 Яну 2007, 10:20

Не мисля, че имат основание да Ви откажат. Имате право по Ваше желание да прекъснете отпуска си за отглеждане на малко дете, както и да възобновите неговото ползване след това. Няма нормативно основание за отказ.
Julyan
Потребител

Мнениеот dask » 14 Апр 2007, 16:59

Колега "лютият" и аз съм на Вашето мнение. Според мен , а и според много други колеги, подобни PR акции като тези със сайтове и "лепнати" стнимки по тях се прави само с рекламна цел.
Що се отнася до линка на който сте попаднали лично аз много се развеселих както от "анализа" на уредбата в КТ така и на предложенията.
От доста години по ред причини участвам пряко в проектите за изменения в КТ и в подзаконовите актове и макар и с болка искам да споделя, че начина по който се променя трудовото законодателство не е точно този, който съответства на общочовешката представа за справедливост.
А Монтескьо иначе е симпатяга и донякъде алтруист, но е така, защото е още млад. 8)
dask
Потребител

Назад към Трудово право