начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

Срочев трудов договор прекратяване по време на майчиство

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Срочев трудов договор прекратяване по време на майчиство

Мнениеот godaiva » 24 Окт 2009, 08:20

Здравейте,и аз имам нужда от помощ.
В момента съм на срочен договор - 6 месеца срок на изпитание в полза на работодателя,по заместване.
Договорът ми изтича началото на декември.Но аз вече от месец съм в болнични по бременност,декември месец също ще съм в болнични.Итересува ме,имат ли право да ми прекратят договора или са длъжни да го подновят,тъй като дефакто с НЕподновяването ме оставят без майчинство,а аз в напреднала бременност нямам шанс да намеря другаде работа :(
godaiva
Младши потребител

Re: Какво става?

Мнениеот monteskio » 24 Окт 2009, 14:08

Здравейте,

Работодателят Ви може да прекрати договорът със срок за изпитване до изтичане на 6 месечния срок. Когато служителят / както е във вашия случай/ ползва разрешен отпуск, то срокът за изпитване не тече през това време. Независимо от отва обаче, доколкото вие сте сключили договор с клауза за изпитване, не се ползвате от закрилата при уволнение.

Повече информация относно спецификата на договора със срок за изпитване, можете да прочетете на личната ми страница, раздел въпроси - отговори.

УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Назад към Трудово право