начало

Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор

Медицинско при започване на работа?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Медицинско при започване на работа?

Мнениеот mermaid9 » 01 Апр 2010, 13:20

Здравейте, четох в Наредба за документите, необходими за сключване на тдудов договор, че медицинско се изисква единствено, когато става въпрос за първа работа или когато не е било работено по трудово правоотношение за повече от 3 месеца. При това положение абсолютно необходимо ли е да ми изискват медицинско за започване на работа, ако аз съм работил на трудов договор при друг работодател допреди 2 месеца??
Мерси.
mermaid9
Младши потребител

Re: Медицинско при започване на работа?

Мнениеот Melly » 01 Апр 2010, 13:47

mermaid9 написа:Здравейте, четох в Наредба за документите, необходими за сключване на тдудов договор, че медицинско се изисква единствено, когато става въпрос за първа работа или когато не е било работено по трудово правоотношение за повече от 3 месеца. При това положение абсолютно необходимо ли е да ми изискват медицинско за започване на работа, ако аз съм работил на трудов договор при друг работодател допреди 2 месеца??
Мерси.

Какво ви смущава? Това че ще се подложите на медицински преглед, който в повечето случаи минава формално, но за сметка на това удостоверява, до доказване на противното, съответствието на вашето общото физическо и психическо здраве към пригодността ви за обществено полезен труд? :roll:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Трудово право