начало

Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор

Как да постъпя, моля за помощ!

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да постъпя, моля за помощ!

Мнениеот dragita » 19 Май 2010, 10:30

Здравейте,
След като се върнах от 1 седмица отпуска, шефа ме извика и ми каза да си ползвам отсатъка от отпуската която имам и след това да излизам в неплатен, поради затруднение на фирмата без да може да ми обещая че ще ме върне на работа, а по договор трябва 1 месец предизвестие освен това заплатите ни са забавени и имам да вземам 2 заплати.Моля за съвет на основание на кой член от Кодекса на труда да искам да ми прекрати договора за да получа максималното възможно обещетение от бюрото по труда и договора след изтичане на отпуската трябва да бъде прекратен и от кога да претрендирам да изляза в полагаен платен отпуск, защото от днес за утре е меко казано некоректно.Благодаря предварително,
dragita
Нов потребител

Re: Как да постъпя, моля за помощ!

Мнениеот vetre » 19 Май 2010, 21:02

ами попрочети малко кодекса на труда.

Чл. 327. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) Работникът или служителят може да прекрати трудовия договор писмено, без предизвестие, когато:

1. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) не може да изпълнява възложената му работа поради заболяване и работодателят не му осигури друга подходяща работа съобразно предписанието на здравните органи;

2. (изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) работодателят забави изплащането на трудовото възнаграждение или на обезщетение по този кодекс или по общественото осигуряване;

и не да искаш работодателя да ти прекрати на тези основания,а ТИ да прекратиш
трудовия додовор.
подаваш заявление в деловодството,трябва да го измислиш.
но като няма лев работодателя клони къмк съд работата.
vetre
Потребител

Назад към Трудово право