начало

Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор

моля помогнете!уведомление за договор, който не съм подписал

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

моля помогнете!уведомление за договор, който не съм подписал

Мнениеот meryjelly » 04 Юни 2010, 21:23

Преди 3 седмици имах разговор с потенциален работодател в който той си каза желанията ,по основни въпроси стигнахме до някакъв консенсус.Не съм подписвала молба за назначаване, не съм подписвала трудов договор и след като той не се обади в продължение на седмица , реших днес да се регистрирам в бюрото по труда.(съкратена съм на 9.04)Регистрирах се в Бюрото по труда и отидох в териториалното поделение на НОИ.Когато си подадох документите и служителката влезе в системата се оказа, че имам уведомление за сключен договор с въпросния работодател.Кажете ми редно ли е да се пуска уведомление при условие , че не съм подписвала договор .Уведомлението е от 26.05, а днес е 4.06,и днес се регистрирах на ТБ , и всъщност излиза ,че съм попълнила декларация с невярно съдържание.Кажете ми какво да правя? Служителката от НОИ ме посъветва да говоря с работодателя и да искам заличаване на въпросното уведомление.Направих го, той ми каза че в неговото поделение на такава била практиката, да се пуска уведомление,преди договора да е сключен,което ми прозвуча странно, защото все пак е пуснал уведомление за договор ,в който може да е писал каквото си иска и някой може дасе е подписал вместо мен.Личните данни ми ги има от СВ-то.Направо съм втресена.Бихте ли ми обяснили каква е процедурата ,какви са сроковете,според нея(служителката на НОИ) имам още месец време да оправя въпросната бакия.Пак казвам нито съм попълвала молба за назначаване за работа , нито съм подписвала трудов договор.Моля помогнете ми.
meryjelly
Младши потребител

Re: моля помогнете!уведомление за договор, който не съм подписал

Мнениеот kazimirc4 » 06 Юни 2010, 00:02

Според мен, след като не сте подписали и връчили молба за сключване на трудов договор с въпросния работодател, при тези обстоятелства следва да изготвите и заведете в деловодството на ТП на НОИ декларация със същото съдържание. Не забравяйте в края на декларацията да впишете, че" във връзка с превишаването на права от страна на работодателя и въвеждане в заблуждение органите на ТП на НОИ снемате от себе си всяка отговорност за всички настъпили последствия, в т.ч. и финансови".Според мен органите на НОИ следва да извършат проверка на място на работодателя.
kazimirc4
Потребител

Назад към Трудово право