начало

Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор

Изпълнение на съдебно решение

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Изпълнение на съдебно решение

Мнениеот elitsa_jordanova » 01 Юли 2010, 14:55

Здравейте!
Моля ви да ми помогнете с информация във вързка изпълняване на съдебно решение по трудово дело.
Писъдени са ми част от разноските за адвокатския хонорар на ответната страна. Аз обжалвах, защото според мен хонорарът е твърде висок, но жалбата ми беше отхвърлена.
Тъй като в съдебно решение не е упоменат срок, в който трябва да преведа сумата, нито способ, по който да стане това, моля да ми помогнете с малко информация - какъв е срока за издължаване, от коя дата тече - от първото решение или от това по жалбата ми, както и не трябва ли да се посочи банкова сметка, по която да се преведе сумата /изпратих писмо на ответника, но той отказва да ми даде сметка за превод, а ме заплашва, че щял да ми извади изпълнителен лист и да ме натовари с още разноски/.
Благодаря.
elitsa_jordanova
Нов потребител

Re: Изпълнение на съдебно решение

Мнениеот nnikksan » 02 Юли 2010, 14:38

Влезе ли решението в сила-значи трябва да плащате.Обикновено в двуседмичен срок влиза решението в сила. Внесете сумата която имате да плащате в банка по сметка на името на лицето, като право да тегли сумата има само лицето на което я превеждате. После го уведомете с писмо с обратна разписка в коя банка и на коя сметка сте му превели парите . Ако образуват изпълнително дело срещу вас, представете по това изпълнително дело заверено от вас копие на обратната разписка и номера на банковата сметка на която сте превели парите. И побързайте защото нямате време за губене.
nnikksan
Младши потребител

Мнениеот elitsa_jordanova » 02 Юли 2010, 21:11

Сърдечно ви благодаря!
elitsa_jordanova
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 02 Юли 2010, 21:21

elitsa_jordanova написа:изпратих писмо на ответника, но той отказва да ми даде сметка за превод

което дава отговор, че плащане по банков път е мисията невъзможна.
Български пощи си остава най-доброто решение, без да се засяга никой.
Адресът го имате от исковата молба- останалото е във ваши ръце. Дори и сумата по записът да се върне, след около 20 дни, имате доказателство, че сте изпълнили в срок и точно.
Гост.
Старши потребител

Назад към Трудово право