начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

договор за извьршване на временна работа

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

договор за извьршване на временна работа

Мнениеот tweeety_m » 28 Апр 2011, 19:20

Здравейте , имам нужда от малко помощ! Пред 2 дни напуснах ( по взаумно съгласие чл. 325 ) фирмата в която работех близо 4 години. Така да се каже ме принудиха да напусна. Една позната ми каза че ако друга фирма ме наеме на договор за извършване на определена работа за 30дни ( например за пакетиране на определено количество ядки) и след това ме съкрати ще получавам обещетение от нои 9месеца - 80% от брутното възнаграждение. Моля къжете ми има ли такова нещо. Ако да по кои член трябва да ме назначат ( имам познат с фирма които да го направи ) и по кои член след това трябва да ме съкратят.

Ако не го направя до утре , в понеделник трябва да си подам документите в бюрото по труда а по чл.325 до колкото знам май обещетението е само 4-6 месеца и е 60% ако не греша ?

Мерси предварително на тези които дадат съвет !
tweeety_m
Младши потребител

Re: договор за извьршване на временна работа

Мнениеот dessys » 29 Апр 2011, 09:46

Да ви назначат на срочен договор за един месец, така ли? (в тоя случай става). За колкото и време обаче да ви назначат повече от 60% от осигурителния ви доход НЯМА да вземете (това е пълният размер). А времето, през което ще ви бъде изплащано обезщетението зависи от осигурителния ви стаж до момента (освен основанието за прекратяване и осигурителния доход), т.е. едно от условията, за да ви се изплаща обезщетение в продължение на 9 месеса е да имате от 10 до 15 години осигурителен стаж.

Послепис: при напускане по чл. 325, т.1 и 2 обезщетението е 7,20 лв. на ден за 4 месеца.
dessys
Потребител

Назад към Трудово право