начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

пенсиониране по време на болнични

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

пенсиониране по време на болнични

Мнениеот stefanasss » 10 Юни 2011, 18:43

Въпросът ми е: "В болнични съм и по време на тези дългосрочни болнични
могат ли да ме пенсионират, без аз да съм подала молба.МОЛ съм. Болничните са 6 м.,
защото си направих операция за смяна на става...... за пенсиониране със стаж, а не по болест. :
Последна промяна stefanasss на 18 Юни 2011, 15:24, променена общо 1 път
stefanasss
Нов потребител

Re: пенсиониране по време на болнични

Мнениеот dessys » 17 Юни 2011, 09:26

За какво по точно пенсиониране говорите - по болест или по възраст и стаж?
dessys
Потребител

Мнениеот stefanasss » 20 Юни 2011, 16:03

Н е по болест, а нормално - навършена възраст и стаж, но в този период съм дългосрочни болнични, т.е. преди да се пенсионирам ми се наложи да съм болнични...
stefanasss
Нов потребител

Мнениеот dessys » 23 Юни 2011, 15:10

stefanasss написа:Н е по болест, а нормално - навършена възраст и стаж, но в този период съм дългосрочни болнични, т.е. преди да се пенсионирам ми се наложи да съм болнични...

По принцип работодателят има право да прекрати договорът ви при навършване на пенсионна възраст с предизвестие. За да може да ви уволни по време на болничен следва предизвестието ви да бъде връчено преди излизането ви в отпуск по болест, в противен случай ще трябва да изчакат връщането ви на работа.
dessys
Потребител

Мнениеот stefanasss » 24 Юни 2011, 22:45

Исреноблагодаря Стефана
stefanasss
Нов потребител

Назад към Трудово право