начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

От 18.04.2011г баща ми е с прекратени трудови взаимоотношени

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

От 18.04.2011г баща ми е с прекратени трудови взаимоотношени

Мнениеот karpuzova » 17 Юни 2011, 16:29

От 18.04.2011г баща ми е с прекратени трудови взаимоотношения с фирмата, в която работеше.Обаче все още не е получил никакъв документ за това. И в трудовата му книжка не са нанесени никакви данни.Което възпрепятства записването му на борсата.Шефовете му го разкарват вече няколко месеца за заповед, която все още не е подписана от никого от работодателите му.
Какво бихте ме посъветвали? Как да постъпим?
karpuzova
Нов потребител

Re: От 18.04.2011г баща ми е с прекратени трудови взаимоотно

Мнениеот inspectora » 17 Юни 2011, 16:43

karpuzova написа:Какво бихте ме посъветвали? Как да постъпим?

Ами в такива случаи се ходи при адвокат. /не се пише по форуми, не се ходи на врачки или по лекари, а именно при адвокат/
Успехи!
inspectora
Активен потребител

Re: От 18.04.2011г баща ми е с прекратени трудови взаимоотно

Мнениеот sadiata » 18 Юни 2011, 22:49

Според мен от така изложените данни в така поставения въпрос става въпрос за хипотезата на чл.213 ал.2 от Кодекса на труда ,а именно недопускане до работа без правно основание,което само по себе си е основание да се претендира обезщетение за незаконно недопускане до работа на работник или служител. Неправилно се счита в така зададения въпрос,че се ксае за прекратени трудови правотоншения. Формата и момента на прекратяване на трудовото правоотношение са установени в чл.335 от Кодекса на труда,според която норма формата за прекратяване на трудовия договор е писмена,а момента на прекратяване на трудовия договор е момента на получаване на волеизявлението за прекратяване от насрещната страна по трудовото правоотношение. Поради това не е налице все още прекратен трудово договор по реда и условията на закона.
Съвета ми е да предявите трудов иск за допускане до работа и иск за заплащане на обезщетение по чл.213 ал.2 от КТ. Това което съветвам още в доказателствен смисъл е баща Ви да отиде два поредни дни със двама свидетели до работата ,за да се види че не го допускат до работа,а най-добре е това обстоятелство да бъде удостоверено от нотариус.Това се налага ,тъй като ако предявите иск с правно основание чл.213 ал.2 от КТ ще трябва да се докаже от страната на ищеца ,че не е допускан до работа ,без да му е прекратено трудовото правоотношение.
sadiata
Потребител

Назад към Трудово право