начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

дисциплинарно уволнение

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

дисциплинарно уволнение

Мнениеот alele1984 » 28 Юни 2011, 20:18

студент съм редовно и сега завършвам и поисках от работодателя си отпуск за явяване и подготовка за държавния изпит - неплатена.
за да поискам такъв отпуск с разрешение на работодателя е 30 работни, а без негово е 15 работни, според КТ. за да ползвам отпуската трябва да уведомя работодателя си и аз пратих молбата по куриер (три пъти) но ми отказаха да я приемат. тогава със свидетели дадох молбата - декларация на управителя на обекта ми където съм разпределен. от него получих уведомление че той не може да вземе решение и да даде съгласие по молбата ми, (което доказва че аз съм му я дал), получавам искане за писмени обяснения защо не съм се явил на работа и аз съм ги представил, след като изтече срока от 15 раб. дни аз се явявам на работа и ми дават дисциплинарното наказание и ме уволняват за самоотлъчка и трябва да платя и 1 заплата като обезщетение.
говорих с няколко адвокати, но искам и допълнително мнение и ако получа такова от специалист по трудово право ще съм му много благодарен.
та въпросът ми е следния - искам да заведа дело с което да премахна дисциплинарното уволнение (не искам обезщетение и възстановяване на работа), само да ми е чисто досието. какъв е шанса да спечеля такова дело и горе долу процедурата на воденето му? ако трябва още инфо задаваите въпроси и ще отговарям. благодаря за вниманието :)
alele1984
Нов потребител

Re: дисциплинарно уволнение

Мнениеот radoslav_stoyanov » 18 Юли 2011, 14:23

Ако сте сигурен, че правомерно сте отсъствал, би трябвало да падне. Още повече - бих поискал обезщетения на Ваше място. Подобно поведение е безочие.
radoslav_stoyanov
Младши потребител

Назад към Трудово право