начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

неизплатени заплати

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

неизплатени заплати

Мнениеот biliana_ninova » 10 Авг 2011, 10:10

Здравейте,

Аз имам следния проблем. Работех като управител на търговски обект и след затварянето му, работодателят ми ми дължи 3 заплати + годишния платен отпуск, но вече 3 месеца не ми плаща. Аз не работя от толкова време за него. За мен тези пари са много важни и искам да си ги взема. Знам, че мога да пусна сигнал до Инспекцията до труда, да му направят ревизия и да ми плати заплатите. Това, което ме притеснява е, че аз съм била на длъжност управител и не знам дали не може да ме атакува по някакъв начин и той, като например каже, че не съм му давала оборота или нещо такова. Искам да попитам има ли някаква такава възможност или по-скоро доколко той би могъл да докаже такова нещо?

Благодаря предварително!
biliana_ninova
Нов потребител

Re: неизплатени заплати

Мнениеот nk7702n » 10 Авг 2011, 10:15

По принцип най - ефективният начин за защита на Вашите права не е сезиране на ИТ, а завеждане на трудово дело. ИТ има правомощията да глобява, да предписва спазване на трудовото законодателство и т.н., но не може да Ви гарантира получаване на тези пари.Обърнете се към колега адвокат.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот biliana_ninova » 10 Авг 2011, 10:28

Да, знам, че е така. Не бих искала да водя дела и тн., но ако няма друг вариант и това ще направя.
biliana_ninova
Нов потребител

Мнениеот Melly » 10 Авг 2011, 10:46

biliana_ninova написа:Да, знам, че е така. Не бих искала да водя дела и тн., но ако няма друг вариант и това ще направя.

Може да не ви се иска, но единственият път е този - по съдебен ред може да претендирате неплатените заплати и обещетение и за неползван отпуск.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Трудово право