начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Спешен въпрос относно прекратяване на ТД

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Спешен въпрос относно прекратяване на ТД

Мнениеот sweetdeedee » 31 Авг 2011, 22:04

Здравейте, моля за помощ ако някой е запознат. :?

На 04 август подадох 30 дневно предизвестие за прекратяване на ТД.
Но от 15.08 до 26.08 целия офис излезе в платен отпуск. Шефа ми го прави така, за да почиваме всички по едно и също време и той определя кога ще е лятната отпуска (като пуска заповеди за платен отпуск по чл. 155 за съответното време).
Въпроса ми е тези дни от отпуска влизат ли в срока на предизвестието (т.е. остава ми още седмица работа)? Или то тече от 04 до началото на отпуска 15.08 и след това продължава да се брои от края на отпуска 26.08 до изтичането на остатъка от 30те дни?

Благодаря предварително.
"Some things are more precious because they don't last long." - Oscar Wilde
sweetdeedee
Нов потребител

Re: Спешен въпрос относно прекратяване на ТД

Мнениеот konik » 01 Сеп 2011, 11:00

Отпускът не прекъсва срока на предизвестието - "т.е. остава ми още седмица работа".
konik
Младши потребител

Re: Спешен въпрос относно прекратяване на ТД

Мнениеот sweetdeedee » 01 Сеп 2011, 11:03

Много благодаря за бързия отговор!
"Some things are more precious because they don't last long." - Oscar Wilde
sweetdeedee
Нов потребител

Назад към Трудово право