начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

чл.328 ал.1 т.10а

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

чл.328 ал.1 т.10а

Мнениеот r6mitz » 15 Дек 2011, 21:37

Пенсионер съм от военните на 47 г.и имам постоянен трудов договор от година и половина. Могат ли да ме уволнят от работа по чл.328 ал.1 т.10а и на моето място да назначат друг човек? Имам ли право на обезщетение? Благодаря ви!
r6mitz
Нов потребител

Re: чл.328 ал.1 т.10а

Мнениеот vseznaikoto » 16 Дек 2011, 17:46

Съгласно чл. 328 работодателят МОЖЕ да прекрати трудовото правоотношение с предизвестие. В този случай Вие няма да имате право на обезщетение, защото ще е спазено изискването за предизвестие. Тъй като сте и пенсионер и получавате пенсия, няма да можете и да получите обезщетение за безработица.
vseznaikoto
Младши потребител

Назад към Трудово право