начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Връщане на работа след майчинство при нов управител

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Връщане на работа след майчинство при нов управител

Мнениеот ivonaq » 08 Юни 2012, 15:53

Здравейте!Изправена съм пред следния проблем:
1.Преди месец се върнах на работа след като бях две години в майчинство.Използвах и полагащият ми се платен отпуск за тези две години.Оказа се,че заплащането за тези два месеца платен годишен отпуск се различава бруто и нето с около 200 лв.Управителят ми каза ,че няма грешка в заплатата.Нормална ли е тази голяма разлика в двете заплати?
2.След като започнах работа,управителят ми заяви,че вече няма да съм на моята позиция ,а на много по-ниско платена такава с мотив"Не те познавам,не съм работил с теб и съм доволен от екипа ,с който работя в момента".
Уточнявам,че управителят беше сменен по време на моето отсъствие.Аз не подписах доброволно допълнително споразумение и сега той ми реже бонусите от заплатата и ми дава само основната заплата.Като нов управител той има право да си избере ръководния екип(аз съм на ръководна позиция) и да промени настоящия по чл.328 т.2 от КТ,но в рамките на 9 месеца след встъпване в длъжност.В момента на моето връщане са минали две години и 2 месеца.Все пак докато съм била в майчинство,договорът ми не е бил прекъснат .
Има ли управителят законното право да ме понижава в длъжност на база на това,че е нов управител?
Не е ли задължен работодателят да връща майката на същата позиция или на сходна такава със същото или по-високо заплащане?
Може ли да се обжалва пред съд уволнение на майка с дете под 3 години ,разрешено от Трудова инспекция?
ivonaq
Нов потребител

Назад към Трудово право