начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Трудов или граждански договор?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Трудов или граждански договор?

Мнениеот kavkaz » 18 Яну 2013, 11:23

Здравейте,
Налага ми се в търговските магазини в различните градове целогодишно да провеждам рекламни мероприятия /дегустации и др. подобни/ на различни, предлагани от фирмата продукти. Договорил съм се във всеки град с конкретно лице /напр.студент/, което да ги изпълнява в определеното време. Изпълнението е около 2-3 пъти месечно за по 3 до 4 часа в определените в града магазини, но през някой месеци въобще няма изпълнение. Мястото /магазинът/ и времето /денят и часовете/ за провеждането на мероприятието стават известни около 2 дни по-рано, понеже са въпрос на договаряне. Изпълнителят не винаги е свободен в определеното за провеждане време, затова използвам и негов заместник.

Въпросът ми е какъв вид договор да сключа с изпълнителя и заместника му - трудов /по кой член?/ или граждански, без да нарушавам законодателството ни?

Предварително благодаря.
kavkaz
Младши потребител

Re: Трудов или граждански договор?

Мнениеот kavkaz » 22 Яну 2013, 15:39

Много моля за отговор.
kavkaz
Младши потребител

Мнениеот neutralen » 22 Яну 2013, 15:48

Граждански договор - Договор за поръчка(чл.280 - 292 от ЗЗД)
neutralen
Активен потребител

Мнениеот kavkaz » 11 Фев 2013, 12:17

Благодаря Ви за отговора. Всичко добро.
kavkaz
Младши потребител

Назад към Трудово право