начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Отчитaна на платен годишен отпуск

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отчитaна на платен годишен отпуск

Мнениеот nasko_ana » 22 Яну 2013, 21:54

Здравейте,
отскоро работя на смени по 12 часа по график във фирма с непрекъснат цикъл на работа. Часовете ми се отчитат съгласно месечната продължителност в зависимост от работните дни в месеца. Проблема е когато съм планиран в платен годишен отпуск. Планират ми смени за времето, когато не съм в отпуск и към тях прибавят планираните дни отпуск по 8 часа. Например, ако в месеца има 20 работни дни, планиран съм 10 дни в платен годишен отпуск и имам по график 8 смени, според работодателя трябва да изработя 160 часа, като се отчитат 8 смени х 12 часа = 96 часа + 10 дни платен отпуск х 8 часа = 80 часа или общо 176 часа за месеца.
Правилно ли е това?
Очаквам с нетърпение компетентен отговор. :idea:
Благодаря предваритено.
nasko_ana
Нов потребител

Назад към Трудово право