начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Напускане без предизвестие

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Напускане без предизвестие

Мнениеот danilabg » 01 Май 2019, 17:19

Здравейте работя в частния сектор но скоро ще започна работа като държавен служител. Интересува ме как мога да напусна без предизвестие и дължа ли аз някакви пари на сегашния ми работодател - работна заплата, осигуровки или нещо от този род. Трябва ли да му покажа някакъв документче започвам държавна работа?
danilabg
Нов потребител

Re: Напускане без предизвестие

Мнениеот miko_pk » 01 Май 2019, 19:00

Като гледам въпроса, явно в държавната администрация не се изисква да можеш да четеш. #съсипахтеятаядържава
miko_pk
Потребител

Мнениеот bvoykov » 01 Май 2019, 21:05

Чл. 327 от Кодекса на труда:
Чл. 327. (1)Работникът или служителят може да прекрати трудовия договор писмено, без предизвестие, когато:
9. постъпва на държавна служба;

Прекратяването става с писмено изявление от Ваша страна, било то молба, заявление, съобщение, писмо, уведомление, както искате го наречете, в което трябва да заявите, че прекратявате трудовото правоотношение поради постъпването Ви на държавна служба, като би следвало да приложете и копие от заповедта за назначаване по служебно правоотношение. Не дължите никакви пари на работодателя в този случай.
bvoykov
Потребител

Мнениеот miko_pk » 01 Май 2019, 21:59

Ето, веднага се намери услужлив колега, да ти прочете КТ.
Така ще се намери и някой, който да ти върши работата, но виж заплатата ще си я папнеш само ти. Честита службица, нека ти е до пенсия, а и след това по стара партийна традиция!
miko_pk
Потребител

Мнениеот danilabg » 02 Май 2019, 01:03

Кодекса на труда съм си го прочела и сама, досега през всичките ми години единственото нещо което не съм позволила е някой да ми върши работата, а ти ако искаш да папнеш някоя заплата дано да ти е сладко!
danilabg
Нов потребител

Мнениеот miko_pk » 02 Май 2019, 14:01

Ти си готов кадър-нагла, безочлива и очевидно неможеща да чете-демек си неграмотна. Абе, моме проста-кой ти даде поста!? Даде ми го вожда, който ме оножда. За едната службица ли намери да се онождаш? Мърла, две изречения не знае да прочете, обаче нагло животното с *утката напред, тича и по форумите се обяснява. Марш, безсрамен миндюл, такъв! Изчезни!
miko_pk
Потребител

Назад към Трудово право