начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Местна подсъдност по ЗАНН

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Местна подсъдност по ЗАНН

Мнениеот a_ni » 10 Ное 2006, 23:22

Извършена е ревизия от органите по приходите на дружество и в хода на ревизията е установено невнасяне на удържан данък по чл. 38 от ЗОДФЛ, нарушена е разпоредбата на чл.50 от ЗОДФЛ. Наказв. орган издава НП, което се обжалва, преписката служебно е изпратена на съда в района на съответната ТД на НАП /например - гр. Стара Загора/, но този съд решава, че делото не му е посъдно и го препраща на съда , в чийто район е седалището на фирмата/ напр. - гр. Казанлък/. Искам да се позова в първо заседание на нарушена местна подсъдност по ЗАНН, права ли ще бъда?
a_ni
Потребител

Мнениеот a_ni » 10 Ное 2006, 23:35

Съображенията ми за горното искане са свързани с новата структурата на бившата данъчна администрация, сега НАП. След централизацията от 01.01.2006г. има само централно управление и териториални дирекции/към областните градове/, няма ги вече данъчните подразделения. Или думата ми е, че административното нарушение от вида , който ви описах е с място на извършване - съответната ТД на НАП, по сметката на която е трябвало да се преведе начисления, удържан , но невнесен в срок данък. Правилно ли мисля?
a_ni
Потребител

Назад към Данъчно право