начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Ще се излъже ли БюрокраЩината? ДА - ето идеи

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Ще се излъже ли БюрокраЩината? ДА - ето идеи

Мнениеот glasotnaroda » 24 Апр 2010, 14:07

въпрос: Как се подпомагат земеделието и бизнеса у нас?

отговор: Ами аз съм земеделски производител от село Мерак, ама ме накараха да ходя всеки месец до големия град да подавам декларация образец Хикс в НАП. Освен това бях длъжен да смятам 5 различни процента, и да пиша 5 платежни нареждания, с 5 различни кода, да платя 5 банкови такси за да си платя осигуровките. Отказах се!

предложение: Отивам до банкомата на селото, пъхам си банковата карта, набирам ЕГН(булстат), плащам цялата сума накуп (аз си я знам като 20%)
Държавата си я разпределя в 1001 фонда, по нейно желание. което не пречи това да стане автоматично.

Всъщност това до голяма степен е постигнато вече в определена степен, но това с 5те различни плащания още си стои!

и после защо имало сива икономика?

аз съм музиканта Пешо, свиря на сватбата, ама бахти гражданиския договор. То образец 45, то 5 фонда, то хиляда глупости. Искам да платя по прост и елементарен човешки начин в пощата на селото!

кога ще намалят държавните такси за почване на бизнес и да увеличат данъците от реалната икономика. Или поне ефективното им разходване?

УТОПИчна мечта: аз съм на 65 години, обаждам се на безплатен номер 0800.... казвам си ЕГН и автоматичен глас ми съобщава че според справка2, справка 7 на НОИ моята пенсия е...Моля кажте в коя банка имате банкова сметка и нейния номер като го наберете от клавиатура. Вашата банкова сметка е...Ако да, въведете 1.

Шибаната реалност: не стига че имат справки2 и 7, ами ме карат да обикалям полвин българия и половината ЕС да събирам УПта. А защо тези ведомости, които се пазят в архивите на общината не са въведени електронно. Защо аз трябва да ги търся и да обикалям. Я, си свършете ВАШАТА работа, господа държавни служители.

Паричната система, съдебната система и административно-бюрократичната система - не се ли променят. НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ който и бат Бойко да гласуваме за него.
glasotnaroda
Потребител

Назад към Данъчно право